Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Naseag # Posted on 5.5.2010 at 23.03
Profiilikuva käyttäjästä Naseag

Teppo kirjoitti:
Quote:Tais hieman mennä ohi se ajatus, miksi käytin voimasanoja?
Näin taisi päästä käymään. Käsitin, että vertauksesi 90-luvun tilanteeseen oli mielestäsi jotenkin oleellinen.

Teppo kirjoitti:
Quote:Noh, pointti tais mennä ohi myöskin mummopuheluissakin.
Pointti oli se, että prepaid-liittymät ovat huonon jäljitettävyytensä vuoksi jossain määrin hämäräveikkojen suosiossa. Näitä kuitenkin myydään joka kioskilla, koska olettamus on se, että niitä käytetään esim. mummon kanssa puhumiseen.

Samalla lailla ei voida olettaa, että jakamani wlan-yhteys on tiedostojakajien käytössä. Sitä käytetään esim. uutisten lukemiseen. Nyt meillä on turha ja jopa haitallinen laki kun huomattavasti parempi vaihtoehto olisi velvoittaa wlan-tukiasemia liittymien kylkijäisinä jakavat operaattorit antamaan parempaa ohjeistusta. Nyt tilanne on se, että kuluttajille työnnetään ilman ohjeistusta elektroniikkaa, joka on valovuoden päässä leivänpaahtimen yksinkertaisuudesta. Näin ollen kuluttajat eivät osaa halutessaan muuttaa wlan-tukiaseman käyttötapaa haluamakseen. Itse hyödyn tästä jossain määrin yrittäjänä, mutta tämä tuo turhaa hallaa loistavalle tekniikalle kun sitä pidetään syyttä ”vaarallisena”.

Teppo kirjoitti:
Quote:Nuo nimet ym. tulee silloin, kun tukiasemalta kysytään niitä.
Kyllä homma taitaa mennä niin, että tukiasema mainostaa itseään (tietojaan) muutaman sekunnin välein nk. Broadcast-toimintoa käyttäen. Tietojen lähettämisen saa pois päältä ottamalla ruksin kohdasta ”Broadcast SSID”, jonka jälkeen tukiasema ei näy vieraiden laitteiden wlan-listauksissa, mutta fyysisen radiosignaalin lähettäminen jatkuu edelleen, jotta halutut laitteet löytäisivät sen. Piilottaminen tarkoittaa yksinkertaisuudessan sitä, että et halua muiden yhdistävän tukiasemaasi. Tämän jälkeen kyse on jo selkeästä tietomurrosta, sillä tukiaseman löytäminen vaatii tuolloin työkaluja, joka tekee teosta tahallisen. Käyttäjän toimesta tällaista toimintaa pyritään tietysti ennaltaehkäisemään käyttämällä piilottamisen lisäksi erilaisia salaustekniikoita.

Muulloin tukiasema mainostaa omaa olemassaoloaan ja palveluitaan, kuten aikaisemmin mainittiinkin jo. Broadcast on oleellinen asia kun ollaan yhdistämässä vähävirtaisia vastaanottimia. Esimerkiksi kännykästä loppuisi mehut melko nopeasti, jos se joutuisi tarjoamaan itseään koko kuuluvuusalueella. Nyt riittää, että se vain vastaanottaa viestejä itseään mainostavilta tukiasemilta ja säätää yhteyttä otettaessa lähetystehonsa tukiaseman signaalivahvuuden mukaan.