Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
tombooo # Posted on 16.4.2010 at 12.32
Profiilikuva käyttäjästä tombooo

Quote:Teppo kirjoitti:
Kuulostaa hyvältä. Viimeisin ostamani modeemi oli kyllä avoimella WLAN:lla.

Minun taas suojattu, vaikka en olekaan nähnyt mitään syytä ostaa modeemeja aikoihin, koska ne tapaavat tulla liittymien mukana. Elisa tapaa ainakin nykyään suojata Viihdepaketin modeeminsa oletuksena. Toivotaan, että käytäntö yleistyisi tuonne kaupoissa myytäviin modeemeihin asti.

Quote:Teppo kirjoitti:
Kerro toki mikä sinusta on ”olematon haitta”? Mielestäni mikään luvaton käyttö missään olosuhteissa ei ole ”olematon haitta”. Internet-yhteyden on kuitenkin joku maksanut itselleen tai perheelleen tai vaihtoehtoisesti pienelle yhteisölle. Ei voi olettaa, että missään olosuhteissa liittymän haltija on ajatellut jakaa yhteyttää ulkopuolisille. Asia ei muuksi muutu vaikka miten verkko on salaamaton. Vaikka verkko on salaamaton, niin se ei tarkoita, että se olisi avoin. Siksi onkin alunperin ollut hieman erheellistä puhua ”avoimista” langattomista yhteyksistä, koska avoimuus ja salaamaton (lukitsematon) on kuitenkin kaksi eri asiaa.

Hmmm… et mainunnut mitään haittaa jonka voisin todeta olematonta suuremmaksi. Jos joku lukee avoimella yhteydellä päivän uutiset, niin haitta on mielestäni edelleen melko olematon. Se on tietysti toinen asia jos kaista tukitaan kovalla liikenteen käytöllä, mutta tässä kohtaa suojaaminen olisi paljon järkevämpää, kuin poliisin resurssien haaskaaminen. Olen myös hieman eri mieltä siitä, ettei yhteyttä voi missään olosuhteissa olettaa olevan avoin. Nykyinen ongelma on enemmänkin siinä, ettei asiasta voi olla varma. Törmäämme myös siihen ongelmaan, että tuleeko kansalaisista rikollisia tietämättään, kun koneet ottavat automaattisesti yhteyden avoimiin WLANeihin.

Quote:Teppo kirjoitti:
Olisikin mielenkiintoista seurata mihin mahdollinen lain muutos vie, jossa kaikki salaamattomat verkot onkin automaattisesti avoimia kaikille. Edistääkö se rikollisuutta? Tukkeutuuko asioista ymmärtämättömien ihmisten internetyhteydet naapureiden netti-surffailuista? Katkaiseeko operaattorit internetyhteyksiä sopimusrikkomuksista? Sniffataanko sähköpostiliikenne? Ja niin edespäin…

Kaikkihan on mahdollista, mutta eiköhän se dekriminalisointi vähennä rikollisten määrää oletuksena. Jos WLANit alkavat olemaan oletuksena suojattuja tulevaisuudessa, niin tavoitteeseen päästään erittäin hyvin. Tässä kohtaa voisi myös pohtia, että pitäisikö vuoropuhelua edistää jälleenmyyjien ja valmistajien kesken, että purkit olisivat automaattisesti suojattuja yleensäkin. Tämä on vain tällainen ilmaan heitetty ehdotus.

Quote:Teppo kirjoitti:
Hauska tuo vertaus, jossa salauksen päällelaitto koetaan helpoksi, mutta oman liikenteen seuranta vaikeahkoksi. Mielestäni on paljon helpompaa seurata oman modeemini logeja ja NAT:n yhteyksiä, kuin luoda salaus langattomalle verkolleni ja näin seurata vaivattomasti nykyistä lain suomaa oikeuttani suojella omaa omaisuuttani luvattomilta käyttäjiltä.
Itse asiassa minunkin verkkooni iskee samantien luvaton käyttäjä, jos poistan salauksen verkostani. Ihmettelen vain, että miksi aina se sama kone iskee kuin sika limppuun. Vuorokauden ajankohdalla ei tunnu olevan merkitystä.

[/quote]
Olet hauska mies :)