Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 16.4.2010 at 13.12
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

tombooo kirjoitti:
Quote:
Minun taas suojattu, vaikka en olekaan nähnyt mitään syytä ostaa modeemeja aikoihin, koska ne tapaavat tulla liittymien mukana. Elisa tapaa ainakin nykyään suojata Viihdepaketin modeeminsa oletuksena. Toivotaan, että käytäntö yleistyisi tuonne kaupoissa myytäviin modeemeihin asti.

Eli oliko se viimeisin modeemisi ostettu vaiko ”korruptiolahja”? Ne on kuitenkin kaksi täysin eri asiaa.

tombooo kirjoitti:
Quote:
Hmmm… et mainunnut mitään haittaa jonka voisin todeta olematonta suuremmaksi. Jos joku lukee avoimella yhteydellä päivän uutiset, niin haitta on mielestäni edelleen melko olematon. Se on tietysti toinen asia jos kaista tukitaan kovalla liikenteen käytöllä, mutta tässä kohtaa suojaaminen olisi paljon järkevämpää, kuin poliisin resurssien haaskaaminen. Olen myös hieman eri mieltä siitä, ettei yhteyttä voi missään olosuhteissa olettaa olevan avoin. Nykyinen ongelma on enemmänkin siinä, ettei asiasta voi olla varma. Törmäämme myös siihen ongelmaan, että tuleeko kansalaisista rikollisia tietämättään, kun koneet ottavat automaattisesti yhteyden avoimiin WLANeihin.

Itse asiassa mainitsin. En vain tuonut tarkoituksella asiaa suoraan ilmi. Meillä on laissa itsemääräämisoikeus itseemme sekä omaisuuteemme. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että ei ole rikoksen tekijän tehtävä määrittää mikä on asianomaisen haitta rikoksesta. Toki rikoksen tekijä voi tuoda oman näkökantin asiaan. Kuitenkin asianomainen viimekädessä esittää mitä haittaa teosta on ollut ja oikeusistunto antaa sen puitteissa tuomion. Minusta kaikkinensa luvatta toisen omaisuutta käyttävä henkilö syyllistyy vähintään sellaiseen tekoon, joka on tuomittavaa. Näin antaa ymmärtää perustuslakikin.

Tämä tarkoittaa sitä käytännössä, että toinen saattaa koeta tekonsa seuraukset aivan toisenlaiseksi kuin toinen. Lisäksi lain mukaan ylipäätään toiseen tai toisen omaisuuteen kajoaminen on yksi laissamme tarkoin varjeltuja asioita. Puhumattakaan meidän itsenäisyydestä, jota uhataan silloin, kun tietoverkkoomme joku ulkopuolinen tunkeutuu. Asia saattaa kuulostaa jonkun mielestä lioiteltuna, mutta se on kuitenkin perustuslaillinen oikeutemme. Jos lähdemme siitä, että kaikki salaamattomat langattomat verkot muuttuvat kaikille avoimiksi, niin perustuslakiamme on sillon kavennettu. Meillä ei ole oikeutta Suomessa sen jälkeen pitää omia ehtoja kyseisissä verkoissa. Eli emme voi omaa itsenäisyyttä uhkaamatta pitää verkkoamme salaamattomana. Sen lisäksi uhka omien tietojemme vuodolle kasvaa merkittävästi.

Muutenkin vetoaminen poliisien voimavarojen hukkaamiseen on taas tätä samaa lapsenomaista jankutusta, jolla nyt voitaisiin vaikka automurrotkin muuttaa laillisiksi. Eihän niistä juuri mitään saada ratkottua, mutta niin vain melkein jokaisesta murrosta rikosilmoitus tehdään. Olen muun muossa itse tehnyt, mutta tekijää ei tietenkään ikinä kiini saatu. Auto kaiken lisäksi ajettiin kilometrien päähän kotipihastani.

Montako rattijuoppoutta saadaan tosiasiassa kiini siitä määrästä mitä tuolla kaduilla ihan oikeasti liikkuu? Monestako on tosiasiassa mitään haittaa? Ihan yhtälailla niistäkin on suurimmaksi osaksi vain ”olematonta haittaa”. Puhumattakaan nyt kortitta-ajosta?

tombooo kirjoitti:
Quote:
Kaikkihan on mahdollista, mutta eiköhän se dekriminalisointi vähennä rikollisten määrää oletuksena. Jos WLANit alkavat olemaan oletuksena suojattuja tulevaisuudessa, niin tavoitteeseen päästään erittäin hyvin. Tässä kohtaa voisi myös pohtia, että pitäisikö vuoropuhelua edistää jälleenmyyjien ja valmistajien kesken, että purkit olisivat automaattisesti suojattuja yleensäkin. Tämä on vain tällainen ilmaan heitetty ehdotus.

Ihan kiva keino poistaa rikollisuutta, poistamalla laki. Kätevää! Oletko tullut ajatelleeksi, että moni laki on ikäänkuin ennaltaehkäisevä, ettei pahempi rikollisuus pääse valloilleen, kuten ylempänä esimerkkini rattijuoppoudesta ja kortitta-ajosta?

Lisäksi, jos kerta oletuksena purkit alkaa olemaan suojattuja, niin ongelmahan ratkeentuu ihan itsekseen. Ei tarvitse tehdä asialle mitään? Laki suojelisi sinällään ihmisten yksityisyyttä ja omaisuutta langattomien verkkojen suhteen ja pian kellään ”typeryksellä” ei olisi pikku poikien päätä sekoittamassa oletuksena olevia suojaamattomia purkkeja. Ei tarvitse miettiä niinkin hankalaa asiaa, että saankohan nyt mennä ilman lupaa tonne verkkoon?

tombooo kirjoitti:
Quote:
Olet hauska mies :)

Kiitos.