Vs:Leikkausta ja logiikkaa

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Leikkausta ja logiikkaa Vs:Leikkausta ja logiikkaa

Julkaisija Vastaukset
kummostain # Posted on 13.5.2011 at 12.20
Profiilikuva käyttäjästä kummostain

Minä en aina ymmärrä tätä säästämis- ja karsimisjupakkaa. Rahaa syntyy maailmaan jatkuvasti lisää (lähinnä bittimaailmaan mutta myös painettuna) ja meil pitäis olla fiksui päättäjiä (bisnesvainuisia) jotka sais kaapattua valtaosan rahasta (rahahan pyörii ja rahalla saa rahaa)..

Sensijaan et jatkuvasti leikataan kuluja ja karsitaan palveluja johtaa huonovointiyhteiskuntaan: turvatonta ilman viranomaisia, sairasta ilman hoitopalveluita, heikkoa koulutusta ilman opettajia, tiloja ja erityisluokkia jne

Jatkuva leikkauskierre johtaa kaudesta toiseen aina vain huonompaan ja huonompaan palveluun ja heikompaan ja heikompaan yhteisuntaan.

Fiksut leikkaukset ymmärrän (kuten perustulon ohessa turhan henkilökunnan ja paperityön häviäminen) mutta eikö eduskunta voisi pyrkiä pikemmin nostamaan tuloja menojen tasolle kuin laskemaan menoja tulojen tasolle?

Perustulon ohessa yritystenkin olisi helpompi palkata työntekijöitä sillä ei tarvitsisi maksaa sitä 1600e/kk palkkaa, kun jokainen saisi jo esimerkiksi sen 800e. Kun joku käy töissä, hän saisi perustulon (800e, jota ei vähennetä vaikka tulot olisivat kuinka suuret) lisäksi palkan joka voisi olla vaikka (800e+)1200e(=2000e, eli paljon enemmän kuin saisi nykyään) ja tämä laskisi meidän työttömyysprosenttia ja nostaisi köyhimpienkin kansalaisten ostovoimaa joka tarkoittaisi enemmän verotuloja eli enemmän rahaa esim sairaaloiden, koulujen ja virkalaitosten pyörittämiseen.