Vs:Lenkkareista, avoimesta tiedosta ja 3D-print.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Lenkkareista, avoimesta tiedosta ja 3D-print. Vs:Lenkkareista, avoimesta tiedosta ja 3D-print.

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 5.6.2010 at 13.33
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

Mielenkiintoinen aihe!

Luonnollisesti, niin kauan kuin valtio jakaa rahaa erinäisiin kehityshankkeisiin, olisi mahtavaa jos rahat jakautuisivat mahdollisimman paljon sellaisiin kohteisiin, jotka perustuvat enemmän tai vähemmän open sourcelle. Nykyään tosiaan pelkkä koodi ei ole sellaista, vaan myös 3D-printtereillä voi saada kaikkea kivaa ja hyödyllistä aikaan. Pointtina siis se, että ei niinkään pyrittäisi saamaan yksittäistä yritystä mahdollisimman kannattavaksi (eli ohjata rahaa osakkeenomistajille) vaan pyrittäisiin saamaan tuen tuottama hyöty koko yhteiskunnalle maksimoiduksi (eli sellaisten juttujen tukeminen, joita kuka tahansa voi käyttää vapaasti hyödyksi). Käytännössä tämä on tietenkin läpeensä korruptoituneen tukiaisjärjestelmän takia melko mahdotonta…

Mutta mitä sitten tulee siihen, että lenkkarit olisivat tehokas tapa levittää hyvinvointia, niin olen hieman skeptinen. Niiden tarjoama pehmennyt ei välttämättä ole pidemmän päälle kovin terveellistä, vaikka mukavalta tuntuukin.

Lisätietoa vaikkapa tästä artikkelista: The painful truth about trainers: Are running shoes a waste of money?

Itse olen käyttänyt Vibram FiveFingersejä tämän kesän ja ollut varsin tyytyväinen.