Vs:Levymyyntitilastoja

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Levymyyntitilastoja Vs:Levymyyntitilastoja

Julkaisija Vastaukset
JaniK # Posted on 1.3.2011 at 18.29
Profiilikuva käyttäjästä JaniK

Kuten näistä kirjoituksista voi päätellä, on monenlaisia syitä vastustaa tekijänoikeusjärjestöjen toimia. Minä en ole PP:n jäsen, enkä osaa sanoa mikä on sen virallinen kanta tekijänoikeusasiaan. Puhun vain omista lähtökohdistani.

Minä näen tämän ennenkaikkea asetelmana ihmiset vs. business, jossa Teosto saa yksipuolisesti määritellä, mitkä ovat kopioinnin teoreettiset taloudelliset vaikutukset. Hiljattain langetettu 800000 euron vahingonkorvausvaatimus kahdelle suomalaiselle piraatille pistää miettimään tuomion mielekkyyttä. Levylafkat eivät luonnollisesti tykkää kun myyntiluvut putoavat ja asialle halutaan syylliset. Riippumatta siitä, kuinka suuri on kopioinnin vaikutus, tuommoinen summa kahdelle ihmiselle on järjetön. Oikeuslaitoksessa on rangaistusten uudelleenarvioinnin aika, jos kopioinnin teoreettiset menetykset yrityksille katsotaan suuremmiksi kuin esimerkiksi väkivallasta syntyneet vahingot.

Tiedostojen jakamisen ja seksuaalirikosten vertaaminen ei ole relevanttia. Me puhumme tässä nyt kuitenkin vain rahasta, ei väkivallasta. Asioiden vakavuuden ero lienee selkeä.

Ja mainitsemasi epäoikeudenmukaisuus ei ole sivuseikka. Se on juuri pääasia! Tässäkin me keskustelemme nimenomaan oikeuksista tai niiden puutteista.

Kaipaan edelleen konkretiaa. Artistien asema ei parane yhtään Teoston nykyisillä toimilla, jossa keskityään vain rahan kahmintaan.