Vs:Levymyyntitilastoja

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Levymyyntitilastoja Vs:Levymyyntitilastoja

Julkaisija Vastaukset
Diesel # Posted on 12.3.2011 at 7.41
Profiilikuva käyttäjästä Diesel

Esitän vielä kerran yhden ainoan oleellisen kysymyksen, johon kukaan ei edelleenkään kyennyt esittämään perusteltua piraatti-ideologiaa selittävää vastausta:
Miksi musiikintekijällä ei saa olla oikeutta määritellä tekemälleen työlle arvoa?

Niin kauan kun keskustelu velloo jossakin ”freeware on parempaa”, ”minulla ei ole muutenkaan rahaa”, ”en edes kuuntele musiikkia”, ”ei kukaan edes enää wareta musaa” -tasolla, tämä keskustelu alleviivaa vain sitä tosiasiaa, että piratismi-ideologian taustalla on epähumaani oman edun sokea ajaminen. Tätä ilmiötä voisi erittäinkin osuvasti verrata kolonialismin keskeiseen piirteeseen, orjuuteen: tietty ihmisjoukko katsotaan alempiarvoiseksi, eikä heille kuulu oikeutta saada työstään korvausta – sen sijaan tietylle ylempiarvoiselle ihmisjoukolle kuuluu oikeus viedä heidän työnsä tuloksen omaan käyttöönsä ilman maksua. Joskus kyse oli valkolaisista ja neekereistä, nyt puhutaan warettajista ja taiteilijoista.

Pohjimmiltaan piraattipuolueen ideologia perustuu itsekeskeiseen haluun viedä oikeudet musiikin / muun taiteen tekijöiltä, jotta koneen ääressä tapahtuva taidetta tekevien yksilöiden ihmisoikeuksien polkeminen onnistuisi ilman pelkoa rangaistuksesta.

Totean asian tilan nyt todistetuksi ja jätän arvon piraatit kieriskelemään ylivertaiseen omanarvontuntoonsa, jossa moraalittoman käytöksen perusteluiksi riittää milloin köyhyys, milloin teon tekninen helppous. Palaan aiheeseen vasta, jos yksikin kirjoittaja kykenee ottamaan kiertelemättä kantaa ongelman ytimeen, joka löytyy kysymysmuodossa lihavoituna tuosta ylempää.