Vs:Levymyyntitilastoja

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Levymyyntitilastoja Vs:Levymyyntitilastoja

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 14.3.2011 at 18.14
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Quote:Lupaan suostua maksamaan hyvitysmaksuja mukisematta heti kun sinä lupaat alkaa maksaa minulle euron joka kerta kun käytät valmistamiani portaita. Haluan myös oikeuden tulla tarkastamaan koska tahansa vaikka keskellä yötä ettei talossasi vain ole valmistamiani portaita tai, että niitä ei ole vain käytetty salaa piratoiden tekemääni työtä.

Hyvitysmaksujärjestelmä on aikansa elänyt, siitä on syytä hankkiutua eroon. Siitä olen samaa mieltä. Tosin hyvitysmaksuista ei oikeastaan ollut kysymys, vaan ihan siitä, että jos muusikko levyttää biisin ja päättää myydä sitä johonkin hintaan, ilmaisjakelun sijaan, hänellä on siihen oikeus.

Hänellä on myös oikeus urputtaa, jos joku katsoo oikeudekseen warettaa biisin ja olla maksamatta. Jos muusikolla ei ole enää mitään muuta oikeutta, niin onpahan edes sananvapaus, vaikka sen vapauden käyttäminen teitä niin tuntuukin ärsyttävän!

Jonkinlaista ristiriitaa kenties?

Kysymys, joka aina sivuutetaan näissä keskusteluissa: onko moraalisesti oikein olla maksamatta sellaisesta, jolle on asetettu jokin hinta? Etenkin, kun kyse on hyödykkeestä, joka ei ole elämiselle välttämätön. Laki voi sanoa ihan mitä tahansa, olla vapaan lataamisen puolella tai sitä vastaan, mutta perimmäistä moraalia se ei ylitä. Siis sitä, miten me toisiamme kohtelemme.

Ja vielä, jarkkoph, jospa se muusikko, päivätöitä tehdessään, tekee sinun taloosi ovet? Ja joka kerta kun avaat oven, niin muusikon tilille kilahtaa esim. euro. Aivan mahtava järjestelmä!

Ihmisiä ei voi luokitella muusikoiksi tai oikeiksi tuottavan työn tekijöiksi. Joka sellaista tekee, on lähinnä naurettava. Ihmiset ovat moniulotteisia, toimivat useissa rooleissa, joista esimerkiksi muusikko on vain yksi. Insinöörikään ei ole toivottavasti koko ajan pelkkä insinööri. Tai jos on, niin se on sitten aika surullista.