Vs:Levymyyntitilastoja

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Levymyyntitilastoja Vs:Levymyyntitilastoja

Julkaisija Vastaukset
kuzu # Posted on 15.3.2011 at 1.43
Profiilikuva käyttäjästä kuzu

Alejandro kirjoitti:
Quote:Hyvitysmaksujärjestelmä on aikansa elänyt, siitä on syytä hankkiutua eroon. Siitä olen samaa mieltä. Tosin hyvitysmaksuista ei oikeastaan ollut kysymys, vaan ihan siitä, että jos muusikko levyttää biisin ja päättää myydä sitä johonkin hintaan, ilmaisjakelun sijaan, hänellä on siihen oikeus.

Hänellä on myös oikeus urputtaa, jos joku katsoo oikeudekseen warettaa biisin ja olla maksamatta. Jos muusikolla ei ole enää mitään muuta oikeutta, niin onpahan edes sananvapaus, vaikka sen vapauden käyttäminen teitä niin tuntuukin ärsyttävän!

Jonkinlaista ristiriitaa kenties?

Kysymys, joka aina sivuutetaan näissä keskusteluissa: onko moraalisesti oikein olla maksamatta sellaisesta, jolle on asetettu jokin hinta? Etenkin, kun kyse on hyödykkeestä, joka ei ole elämiselle välttämätön. Laki voi sanoa ihan mitä tahansa, olla vapaan lataamisen puolella tai sitä vastaan, mutta perimmäistä moraalia se ei ylitä. Siis sitä, miten me toisiamme kohtelemme.

Tekijänoikeuksien puolustajat kuten sinäkin elätte jossakin fantasia maailmassa. Koittakaa nyt herätä nykyisyyteen. Herätkää faktoihin.

Faktat.

1. Ei ole mitään merkitystä, eikä vaikutusta mihinkään vaikka to-puolustajat kuinka kirjoittelevat tai keskustelevat to-asioista. Se ei vähennä, eikä estä nettipiratismia mitenkään.

2. Lakeja voidaan kiristää koventaa laittaa vaikka kuolemantuomioita. Kovempia korvauksia yms. jne. Se ei vähennä, eikä estä nettipiratismia yhtään. Lisäksi ne jotka jäävät kiinni eivät tule koskaan enää ostamaan yhtään mitään kulttuuria vaan he lataavat kaiken ilmaiseksi netistä loppuelämänsä ajan. Eli täysin päinvastainen vaikutus kuin mitä to-mafia kuvittelee.

3. 48 tunnissa siitä, kun julkaistaan kulttuuria oli se musiikkia, leffa tai mikä tahansa kulttuuri tuote jota voidaan kopioida. On se netissä useissa eri paikoissa ilmaiseksi kaikkien maailman ihmisten saatavilla ilmaiseksi. Se mikä menee nettiin sitä ei saada koskaan poistettua sieltä.

4. Jo nyt kuka tahansa, milloin tahansa ja missä tahansa voi kopioida tai levittää kulttuuria netissä niin paljon kuin huvittaa ilmaiseksi. Suomessakin yli miljoona ihmistä harrastaa nettipiratismia enemmän tai vähemmän. Joku voi ajatella lisätään valvontaa jne. On teknisiä keinoja, joilla voi tehdä jäljittämisen ja kiinnijäämisen mahdottomaksi.

Siitä esimerkkinä piratebay:n uudet omistajat, joita ei FBI, CIA ja hollywood ole edes saanut selville. Luulisi, että kymmenillä miljoonilla mitä to-mafia on laittanut piratebayn sulkemisen yrittämiseen rahaa laittanut saisi sen suljettua mutta ei onnistu. Kolme ihmistä pyöritti aluksi piratebayta ja vastassa Hollywoodin kaltainen miljardi bisnes vielä USAN hallitus takana ja Ruotsin hallitus. Niin luulisi ett ne saisivat toiminnan loppuman. Niin eivät ole saaneet, eivätkä ole onnistuneet. Jos vain 3 ihmistä pystyy vastustamaan Hollowoodia ja USAA ja useiden maiden hallituksia niin miten to-mafia pystyy estämään tai vähentämään nettipiratismia? Miten to-mafia voi saada sadat miljoonat nettipiraatit ympäri maailman lopettamaan tai vähenemään nettipiratismia. Ei mitenkään.

5. Aina on ollut ihmisiä, jotka kopioivat ilmaiseksi kulttuuria maksamatta siitä ja aina tulee olemaan. Joten moraali saarnoilla tai lakien muuttamisella ei ole yhtään mitään vaikutusta, eikä merkitystä. Ne jotka jäävät kiinni lopettavat kaiken kulttuurin ostamisen pysyvästi ja lataavat kaiken ilmaiseksi netistä ja mahdollisesti levittävät myös niin paljon kuin pystyvät. Kiitos tästä kuuluu to-mafialle oikeusjutuilla käännyttävät nettipiraatit pysyviksi nettipiraateiksi.

6. Ainoat keinot, jotka vähentävät nettipiratismia ovat spotifyn ja voddlerin kaltaiset palvelut. Lakien, korvauksien ja tuomioiden koventamiset nettipiratismista ovat aina epäonnistuneet. Siitä johtuen to-mafia yrittää epätoivoisesti lobata kovempia lakeja ymmärtämättä sitä, että se ei tule muuttamaan mitään. Kuten uusimmassa puolueettomassa tutkimuksessa todettiin, että tekijänoikeuksien jatkuva kiristäminen johtaa pian tilanteeseen, jossa koko tekijänoikeusjärjestelmä romahtaa ja tuhoutuu.

7. Koko ajan ihmiset kopioivat/levittävät ilmaiseksi kulttuuria niin paljon kuin pystyvät ja määrät kasvavat sekä kulttuurin ilmainen levitys, että henkilöiden määrä kasvaa. Tilanne on jo nyt sellainen, että tiedostojenjakaminen on ”laillista”. Tilanne on niin iso jo nyt, että jos tiedostojenjakaminen laillistettaisiin se ei muuttaisi tilannetta miksikään. Ainoa muutos olisi lakitekstissä laiton->lailliseksi. Käytännössä ero on mitätön koska lähes kaikki warettavat enemmän tai vähemmän.

8. Aina kun tekijänoikeuslakeja kiristetään ja kovennetaan niin nettipiratismi kasvaa torrentfreakin tutkimuksen mukaan esim. Ranskassa 3 hudin myötä nettipiratismi kasvoi 10%.

On täysin to-mafian puolustajien oma asia pakenevatko he omaan fantasia maailmaansa vai ymmärtävätkö he faktat, jotka on edellä esitetty. Jos olisin muusikko ymmärtäisin faktat, jotka on edellä esitetty. Ymmärtäisin myös jos olisin muusikko, että asia olisi päivänselvä. Ymmärtäisin sen, että vaikka en hyväksyisikään noita faktoja en voi asialle yhtään mitään. TO-mafia ei voi yhtään mitään. Kukaan ei voi yhtään mitään. Jos USA:n hallitus ei saa suljettua piratebayta, eikä pysty jäljittämään uusia omistajia niin pelihän on menetetty ja sehän on päivänselvä asia.

Sitten joskus kun to-mafian puolustajat avaavat silmät faktoille ja heräävät tähän maailman, eivätkä elä omissa fantasiamaailmoissaan. Niin he voivat alkaa miettiä miten he voivat ansaita rahaa uudessa systeemissä, jossa maksullisen rinnalla on aina ilmainen vaihtoehto ja ihmiset valitsevat maksavatko he vai eivät. Tietenkin to-mafia puolustajat voivat pistää pään pensaaseen ja kieltää faktat ja totuus nykyisestä tilanteesta mutta ei se muuta yhtään mitään.

Sitten joskus kun alejandron kaltaiset henkilöt tulevat pois sieltä omasta pienestä fantasiamaailmasta niin se rupeaa näkymään hänen kirjoituksissaan. Moraalisaarnat yms jäävät pois koska hän ymmärtää, että ei niillä ole yhtään mitään merkitystä, eikä vaikutusta.

Itse olen totaalisen kyllästynyt samaan to-mafian vastustajien valitukseen. Jos verrataan esimerkiksi Ruotsiin niin siellä muusikot ovat ymmärtäneet tilanteen ja yrittävät sopeutua uuteen tilanteeseen. Siellä muusikot pohtivat miten he voivat ansaita elantonsa uudessa tilanteessa ja hyödyntää uutta tilannetta, jotta he voivat tehdä jopa enemmän rahaa.

Alejandro ja muut to-mafian puolustajat toivon todella että et ala väittämään faktoja vastaan, koska se tarkoittaa sitä, että menette omaan pieneen fantasia maailmaasi piiloon, jossa kaikki on hyvin koska totuus on liian karu. Koitan saada sinua ja sinun kaltaisiasi ymmärtämään, että nettipiratismi tilanne on paljon paljon pahempi, kuin ymmärrätte. Jos et usko sitä niin sille ei voi mitään. En kuitenkaan ala haaskaamaan aikaani kaltaistesi herättämiseen ymmärtämään mikä tilanne on jo nyt. Jos asia ei mene kerralla perille. Faktat jotka on kerrottu tapahtuvat koko ajan vaikka ette uskoisi tai väittäisitte vastaan.

Voisin olla muusikko tai to-mafian vannoutunut puolustaja mutta silti en pystyisi muuttamaan edellä mainittuja faktoja vaikka mitä tekisin. Voisin kirjoitella päivät pitkät moraalisaarnoja yms. jne ja perustella muusikoiden oikeuksia, tekijänoikeuksia. Vain huomatakseni jonain päivänä, että maailma on muuttunut pysyvästi eikä paluuta menneisyyteen ole. Herätäkseni karuun totuuteen ja siihen, että haaskasin aikaani tuhansiin tekijänoikeuksia puolustaviin väittelyihin, joilla ei ollutkaan yhtään mitään merkitystä, eikä vaikutusta. Tämän asian tulee moni to-mafian puolustaja vielä tulevaisuudessa huomaamaan jos ei jo nyt ole tajunnut. To-mafian kannalta nettipiratismi ongelma tulee vielä paljon pahenemaan. Esim. TTVK:lla, Kotilaisella ja muilla tekijänoikeusjärjestöillä on jo nyt täysi paniikki päällä. Amerikassa vieläkin suurempi paniikki päällä epätoivoisten kovempien to-lakien muodossa, joista ei ole yhtään mitään apua. Itse tiedän tietotekniikasta paljon ja se mitä to-mafia yrittää lakien koventamisella tehdä on sama ja yhtä epätoivoista, kuin ämpärillä yrittäisi valtamerta tyhjentää.

Lukekaa huom. puolueeton tutkimus nettipiratismi on vain hyväksi ja se tulee laillistaa mahdollisimman nopeasti. ->

http://torrentfreak.com/game-changing-study-puts-piracy-in-perspective-110311/

http://www.scribd.com/doc/50196972/MPEE-1-0-1

Eniten itseäni kiinnostaa mitä to-mafian puolustajat meinaavat tehdä uudessa systeemissä, jossa maksullisen kulttuurin rinnalla on aina samanlainen ilmainen vaihtoehto. Tilanne joka on jo nyt menossa.