Vs:Levymyyntitilastoja

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Levymyyntitilastoja Vs:Levymyyntitilastoja

Julkaisija Vastaukset
erisgumma # Posted on 16.3.2011 at 0.21
Profiilikuva käyttäjästä erisgumma

Diesel, hyvä että osallistut, innostit rekisteröitymään ja osallistumaan.

Diesel kirjoitti:
Quote:
Miksi musiikintekijällä ei saa olla oikeutta määritellä tekemälleen työlle arvoa?

Miksipä ei olisi. Mutta mitä tämä oikeus tarkoittaa? Mihin tämä oikeus velvoittaa, miksi sen pitäisi velvoittaa ketään mihinkään, ja mikäli sen nähtäisiin velvoittavan, niin minkälaisin keinoin tuon velvollisuuden toteutumista olisi mielekästä pyrkiä varmistamaan?

Onko ylipäätään kohtuullista ajatella, että musiikintekijä loisi teoksensa yksin? Itsestäni muusikkona tuntuu varsin usein siltä, että ideat tulvivat minuun ympäriltäni, ja minun funktionani on lähinnä muodostaa niistä synteesi.

Onko sietämätöntä hyväksyä sellaista ajatusta, että ihmiset todella ovat ristiriitaisia olentoja jotka tekevät ristiriitaisia ratkaisuja, jotka joistain näkökulmista katsottuna tuntuvat oikeilta, toisista näkökulmista taas täysin vääriltä?

Alejandro kirjoitti:
Quote:onko moraalisesti oikein olla maksamatta sellaisesta, jolle on asetettu jokin hinta?
Mielestäni tämä kysymyksenasettelu yksinkertaistaa maailmaa liiaksi. Asiat eivät ole välttämättä aina joko tai – todellisuus on ainakin inhimillisestä näkökulmasta paljon tätä ristiriitaisempi.

Tiedostan ongelman, jonka kysymyksessäsi esität. Minä kuitenkin uskon aika vilpittömästi siihen, että ihmiskulttuuri rikastuu ja kehittyy kun kulttuuria jaetaan vapaasti. Minusta on ihana ajatus, että luovan työn tekijöitä palkitaan ja haluan että sen toteuttamisen eteen myös visioidaan uudenlaisia ratkaisuja, mutta en anna tekijöiden ansaitsemismahdollisuuksille enemmän painoarvoa kuin kulttuurin edistykselle.

Mikäli olen uskomusteni kanssa oikeassa, ja pitää todella paikkansa että yhä vapaampi jakaminen vie ihmiskulttuuria oikeaan suuntaan, onko moraalisesti oikein olla edistämättä tämän jakamisen tapahtumista?