Vs:Levymyyntitilastoja

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Levymyyntitilastoja Vs:Levymyyntitilastoja

Julkaisija Vastaukset
Diesel # Posted on 16.3.2011 at 11.19
Profiilikuva käyttäjästä Diesel

erisgumma kirjoitti:
Quote:Mikäli olen uskomusteni kanssa oikeassa, ja pitää todella paikkansa että yhä vapaampi jakaminen vie ihmiskulttuuria oikeaan suuntaan, onko moraalisesti oikein olla edistämättä tämän jakamisen tapahtumista?
Ajatus on kaunis, jopa romanttinen, ja kuka tietää, vaikka tuollainen tulevaisuudessa toteutuisikin jossain määrin. Oleellinen kysymys tämän uskomuksen osalta on se, valikoidaanko vapaan jakamisen kohteeksi vain tietty osa materiaalista, vai vapautetaanko jakoon kaikki materia. Saako ruuan, asunnon, vaatteet ja kaiken muunkin jatkossa ilmaiseksi ”jaettuna” vai liitetäänkö tämä jakaminen vain osaan ihmisten tuottamasta materiaalista? Jos jaettavaksi ei alisteta kaikkea materiaalia, mihin vedetään raja jaettavan ja jakamattoman materiaalin välille? Tästä päästäänkin taas suoraan kysymykseen, jonka olen esittänyt moneen kertaan: miksi yksilöltä pitäisi riistää oikeus päättää siitä, onko hänen tuottamansa materiaali ilmaisesti jaettavaa vai maksulla haltuun saatavaa?

erisgumma kirjoitti:
Quote:Onko ylipäätään kohtuullista ajatella, että musiikintekijä loisi teoksensa yksin? Itsestäni muusikkona tuntuu varsin usein siltä, että ideat tulvivat minuun ympäriltäni, ja minun funktionani on lähinnä muodostaa niistä synteesi.
Tämä on mielestäni eräänlainen kehä- ja nollapäätelmä, sillä yhtälailla kollektiivista on kaikki inhimillinen toiminta. Tällä tavalla voitaisiin siis yhtä hyvin perustella pop-musiikki yhtä arvokkaaksi kuin sydänkirurgia tai vastaavasti sydänkirurgia yhtä arvottomaksi kuin pop-musiikki.