Vs:Levymyyntitilastoja

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Levymyyntitilastoja Vs:Levymyyntitilastoja

Julkaisija Vastaukset
JaniK # Posted on 25.2.2011 at 23.09
Profiilikuva käyttäjästä JaniK

Quote:Alejandro kirjoitti: Koittakaa jo päättää! Onko niitä jättivoittoja vai onko musiikkiala lamassa?

Mä sanoisin, että molemmat on totta. :-) Lama tässä tapauksessa on suhteellista. Kun jatkuva kasvu loppuu, puhutaan romahduksesta. Jatkuvan talouskasvun tavoittelu on jokaisella talouden alalla semmonen jotenkin itsestäänselvä asia, vaikka eihän se voi olla realistinen tavoite. Alamäkiä tulee pakosti ajan mittaan.

Ja siis ei kai warettajat ole musamaailman lamasta puhuneet? Viihdebisnesihmiset siitä mölyää.

Jättivoitoista en osaa sanoa, mutta äänitebisneksessä parit viime vuosikymmenet ovat olleet tuottoisia. Nyt jos levymyynti on vähentynyt, ei se ole mikään kuolinisku alalle, vaan enemminkin paluuta ”normaaliin.”

Teoston tilitykset eivät muuten ole mihinkään vähentyneet, vaan ne ovat kasvaneet jatkuvasti. Säveltäjät ja sanoittavat saavat siis entiseen malliin rahaa. Levyfirmat kärsivät myyntilukujen laskusta eniten, koska he eivät yleensä saa Teostolta rahaa (paitsi kustannussopimuksen kautta, jonka hyväksymistä artistilta yleensä edellytetään kun levytyssoppari solmitaan) ja koska artisti saa levymyynnistä muutenkin todella vähän.

Joten jos tässä nyt jonkun osapuolen pitäisi muuttua ja havahtua todellisuuteen, se on levyfirmojen ihmiset. Nettilataukset eivät varmasti tule loppumaan ja Teosto ja heidän asiakkaansa saavat haastaa edelleen nörttejä oikeuteen. Tosin, Spotify saattaa muuttaa tilannetta paljon. Itsellä ainakin on mp3-lataukset vähentyneet merkittävästi sen johdosta.

Mutta siis, mun mielestä Teosto sekä kansainväliset muut vastaavat järjestöt ovat tehneet virheen lähtiessään syyllistämään ihmisiä mp3-tiedostojen lataamisista. Ei voi musiikinkuuntelu olla niin rikollista touhua.