Vs:Levymyyntitilastoja

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Levymyyntitilastoja Vs:Levymyyntitilastoja

Julkaisija Vastaukset
Pirate0 # Posted on 23.3.2011 at 8.12
Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

Quote:Sallittaisiinko videointi elokuvateattereissakin samalla?

Elokuvateatterit on tavallaan yksityisiä tiloja, jos elokuvateattarin pitäjä näin haluaa mikä ettei. Toisaalta kuvavirran mukaan syötetään vesileima jossa on yksityiskohtaiset tiedot näytöksestä joka voidaan purkaa myöhemmin… Ja kuka haluaa katsoa tämmöistä videota?

Täytyy huomioida että taiteilijoiden saama osuus esim cd levyn levymyynnistä on häviävän pieni. Eli tämä tarkoittaa sitä että muiden osuus levynmyynnistä täytyy laskea jotta taiteilija saa edes jotain.

Varsinainen tulonlähde on varmaankin keikkailu. Tämä ei ole kaikilla totta (esim Leevi and Leeving ei tehnyt keikkoja.)

Yksi asia olisi että kaupallinen piratismi loppuisi.

Täytyy tässä kohdin ottaa huomioon ettei taiteilijat ja muusikot kamppaile yksinomaan piratismin kanssa, täsä kohdin pitää ottaa huomioon ns. freeware ja CC taiteilijat jotka eivät ole lähteneet levyyhtiöiden mannikiineiksi. Tämä koskee myös independet-elokuvien tekemistä, Star wreck/Iron Sky elokuvat etunenässä.

Quote:Kysymykseni siis on: mitä varsinaisesti tapahtuisi, jos piratismi laillistetaan? Mitä kävisi, jos musiikin ja elokuvien rajaton ilmainen jakaminen olisikin sallittua?

1. Ihmiset saisivat tietää enemmän musiikista ja kuluttaisivat paljon semmosta musiikkia joista he muutoin ikinä edes kuvittelisivat kuuntelevansa ikinä.
2. Ihmiset ostaisivat semmoisten muusikoiden levyjä/nettikappaleita joista he tykkäisivät. Todennäköisesti he vain ostaisivat juuri ne kappaleet joista pitävät ja jättäisivät muut ostamatta.
3. Koska kappaleita olisi saatavilla vapaasti ihmiset ympäri mailmaa kuuntelisivat esim. Pelle miljoonaa ja moudostaisivat siitä uutta musiikkia ja taidetta. Esim Holly Dolly < -> Loituma ieva polkka.

kts. kommenteja täältä http://www.youtube.com/watch?v=BN4cLlIKnoA&feature=related

Edit 1
Ubuntu 10.10 oletusmusiikkisoitin osaa yhdistää nettipalveluihin, oletuksena Jamendo:on, Magnatude sekä Ubuntu omaan musiikkikauppa. Näistä Jamendo ja Magnatude on palveluita joissa musiikkia saa kuunnella että muokata vapaasti.

Näistä Jamendo:ssa 23463 artistia (bändiä) joilla on 43540 albumia sekä 291314 kappaletta.
Magnatude on selvästi köykäisempi, 429 artistia joilla on tarjota 943 albumia joista tulee 12477 kappaletta kuunneltavaksi ilmaiseksi. Toki nämä mahdollistavat lahjoituksen artistille.