Vs:Levymyyntitilastoja

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Levymyyntitilastoja Vs:Levymyyntitilastoja

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 23.3.2011 at 22.09
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Quote:Täytyy tässä kohdin ottaa huomioon ettei taiteilijat ja muusikot kamppaile yksinomaan piratismin kanssa, täsä kohdin pitää ottaa huomioon ns. freeware ja CC taiteilijat jotka eivät ole lähteneet levyyhtiöiden mannikiineiksi. Tämä koskee myös independet-elokuvien tekemistä, Star wreck/Iron Sky elokuvat etunenässä.

Iron Skyta ei oikein voi pitää erityisen independent-tuotantona. Lainaus Iron Skyn sivuilta (http://www.ironsky.net/site/support/finance/):

Quote:We have secured about 6.0 million euros through traditional film funding channels like the Finnish Film Foundation, Eurimages, Hessen Film Invest, Screen Queensland, pre-sales etc. We are now aiming to cover 900,000€ of the budget with crowd funding: securing money from volunteers via merchandise sales, preorders and an upcoming investment possibility, which gives You a chance to take part in this movie project.

Jos 6 miljoonaa on katettu traditionaalisilla tavoilla, leffaa ei voi pitää erityisen indienä, ei ainakaan sen enempää kuin muitakaan kotimaisia leffoja. Itse asiassa 7,5 miljoonan euron budjetti on suomalaisessa mittakaavassa aivan ällistyttävä, ja siitä suuri hatunnosto tuotantoyhtiölle.

Wreck/ironsky-porukka on vain onnistunut luomaan indie-imagon itselleen. Ihan samanlaisia indie-tuotantoja on oikeastaan kaikki kotimaiset elokuvat Solarin ja MRP:n tuotantoja lukuunottamatta. Eli pienten, 1-3 hengen firmojen hengentuotteita.

Suuret elokuvastudiot eivät häärää suomalaisen leffan takapiruina. Se on kirous ja siunaus. Ensinmainittu siksi, että rahaa ei ole eikä kunnon resursseja uuden kehittämiseen (esim. levityspuolella) tai tappioiden kestämiseen. Siunaus siksi, että edes jonkinlainen itsenäisyys on jäljellä.