Vs:Levymyyntitilastoja

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Levymyyntitilastoja Vs:Levymyyntitilastoja

Julkaisija Vastaukset
erisgumma # Posted on 8.4.2011 at 9.42
Profiilikuva käyttäjästä erisgumma

Diesel kirjoitti:
Quote:erisgumma kirjoitti:
Ajatus on kaunis, jopa romanttinen, ja kuka tietää, vaikka tuollainen tulevaisuudessa toteutuisikin jossain määrin.

Se toteutuu jo nyt.

Quote:Jos jaettavaksi ei alisteta kaikkea materiaalia, mihin vedetään raja jaettavan ja jakamattoman materiaalin välille?
No, miten olisi: Mitä voidaan helposti ja kuluitta jakaa? Immateriaalista informaatiota on mahdollista jakaa jo nyt. Siinä ei ole mitään spekuloitavaa.

Kommunistiset utopiat ovat aivan eri keskustelu.

Quote:
Tästä päästäänkin taas suoraan kysymykseen, jonka olen esittänyt moneen kertaan: miksi yksilöltä pitäisi riistää oikeus päättää siitä, onko hänen tuottamansa materiaali ilmaisesti jaettavaa vai maksulla haltuun saatavaa?

Oikeutta tai ei – niin tapahtuu joka tapauksessa. Miksi vastustaa väistämätöntä, sen sijaan että panostaisi hyviin kehityssuuntiin reaalimaailman pohjalta?

Alejandro kirjoitti:
Quote:
On sääli, että myös piraattiaate pyörii niin tiukasti materialistisessa maailmankuvassa, asettaessaan vastakkain immateriaalisen ja materiaalisen, asettaen materiaalisen etusijalle arvostusasteikolla.

Käsinkosketeltavat ilmiöt ovat vuosituhansien kuluessa juurtunut aika keskeiseksi osaksi todellisuuttamme. Millaisiin poliittisiin toimia, sellaisiin joiden parissa piraatit eivät jo puuhaa, pitäisi immateriaaliasioiden suhteen mielestäsi ryhtyä?

Avaa ihmeessä tätä. Kiinnostaa.

vam kirjoitti:
Quote:
Mitä musiikki- ja elokuvateollisuudelle siinä vaiheessa käy? Mistä sinne saadaan tuloja ja onko tulevaisuudessa odotettavissa yhtä paljon yhtä laadukkaita teoksia kuin nykyään on saatavilla? Riittävätkö keikkatulot ja elokuvateatterimyynnit siinä vaiheessa, kun kopioiden jakaminen netissä on laillistettu? Vai olisiko tässä vaiheessa kätevää ”laskea taiteilijat maan pinnalle” ja palauttaa huikeilla tuloilla elelevät henkilöt takaisin tavallisen kansalaisen tasolle?

Veikkaisin kulttuurimme olevan siirtymässä vähitellen lahjoituspohjaisempaan suuntaan. Hyvää materiaalia (sellaista joista ihmiset ovat pitäneet) tehneet taiteilijat, esimerkiksi elokuvaohjaajat, voisivat suorien palkkioiden lisäksi kerätä lahjoituksia, joiden avulla toteuttaa visioitaan. Mahdollisesti kaikista suurirahaisemmista tuotannoista aletaan vähitellen luopua, mutta en näe miten tämä voisi olla ongelma – kyllä niitä resursseja silti tulee löytymään isonkin rahan produktioihin.

Suosittelen lämpimästi Ville-Matias Heikkilän blogausta Tarvitseeko meidän hukkua elektroniikkaromuun. Käsittelee sinänsä eri aihetta, eli holtittomasti kasvavia tietokoneohjelmistoja, mutta teksti käsittee yleisestikin jatkuvan kasvun ja yhä suurempien produktioiden ongelmia – suhteessa ”enemmän vähemmällä”-ideologiaan. Kautta aikojenhan rajoitukset ovat pakottaneet luovan työn tekijöitä keskittymään olennaiseen.

Quote:Kuka menee siinä vaiheessa katsomaan leffoja elokuvateatteriin tai ostaa leffan DVD:llä?
Mä en ainakaan haluaisi DVD:itä ollenkaan, vaikka harrastaja olenkin. Miksi? Koska en halua varastoida enempää ylimääräistä krääsää, kun itse asia on kuitenkin se elokuva joka siirtyy hyvin myös immateriaalimuodossa. Mielelläni kyllä tukisin esimerkiksi juurikin hyviä ohjaajia lahjoituksin, mutta ei ole liiemmin mahdollisuutta näkynyt. Ehkä Kickstarterin kaltaiset palvelut alkavat pikkuhiljaa yleistyä.

Quote:Jos piratismi sallitaan, voi hyvinkin olla, että koettu ’velvollisuus’ tekijöiden tukemiseen tuotteita ostamalla ei enää ole niin suuri.
Jep, ja samanaikaisesti kulttuurissamme vahvistuu ideologia, jonka mukaan laadukkaista teoksista palkitaan tekijää mielellään.

Quote:Kysymykseni siis on: mitä varsinaisesti tapahtuisi, jos piratismi laillistetaan? Mitä kävisi, jos musiikin ja elokuvien rajaton ilmainen jakaminen olisikin sallittua?
Ottaen huomioon, että rajatonta ilmaista jakamista tapahtuu jo nyt: Mitä oikeastaan kysyt?

Jos ajatukseni kiinnostavat enemmän, kannattanee lukea esimerkiksi blogaukseni Merirosvot teurastivat taiteilijan