Vs:Levymyyntitilastoja

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Levymyyntitilastoja Vs:Levymyyntitilastoja

Julkaisija Vastaukset
Diesel # Posted on 26.2.2011 at 12.24
Profiilikuva käyttäjästä Diesel

Lain rikkomisesta tulee antaa rangaistus. Tämä pätee ylinopeuksiin, väkivaltarikoksiin, tekijänoikeusrikkomuksiin ja kaikkiin muihinkin lain osoittamiin kohtiin. Laki tekijänoikeuksista perustuu ihmisoikeuksiin, eikä lain muuttamiseen voi olla syynä se, että tekniikka kehittyy.

Ääniteteollisuus on ollut hidas sopeutumaan muutokseen, se pitää toki paikkansa. Tämä ei silti oikeuta ketään lain rikkomiseen, eikä myöskään tämä voi olla syy lain muuttamiseen. Musiikkia on aina ollut, ja on vastedeskin, saatavilla myös laillisessa muodossa; muodossa johon tekijä on oikeudet antanut. Tällaisessa muodossa loppukäyttäjän tulee musiikkinsa (kuten kaikki muukin aineellinen tai aineeton sisältö) hankkia. Kuten edellä totesin, tekijänoikeudet ovat ihmisoikeus, ja niistä ei tule tinkiä vain siksi, että tekniikka tekee sen helpoksi.

En tiedä onko laittomasta lataamisesta olemassa ajantasaista tietoa missään, mutta olen ilokseni viime aikoina saanut lukea artikkeleita, joissa asiaan perehtyneet tahot arvioivat piraattilataamisen olevan vähitellen häviämässä, kun musiikkia (ja elokuvia) alkaa olla tarjolla tarpeeksi helposti ja tarpeeksi edullisesti toimivissa laillisissa verkkopalveluissa.

Tämän täytynee olla piraattipuolueen ihmisoikeuksien polkemiseen tähtäävälle väelle kauhistuttava tulevaisuuden näkymä?

P.S. Voiko tämän piraattipuolueen ”realismin” yleistää myös muihin internetin mahdollistamiin laittomuuksiin, kuten esimerkiksi lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön? Täytyisikö senkin rangaistavuudesta tinkiä, koska sekin rikos on nykyään paljon helpompi toteuttaa kuin ennen nykyään saatavilla olevaa tekniikkaa?