Vs:Luonnos vaaliohjelmaksi

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2010 Luonnos vaaliohjelmaksi Vs:Luonnos vaaliohjelmaksi

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 16.5.2010 at 16.26
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Letesgubbe kirjoitti:
Quote:
Nämä saa joku minua paremmin hallintoa ja lakeja tunteva oikaista mikäli olen ihan hakoteillä, mutta käsittääkseni
1) noiden tahojen toiminta ei kohdistu Suomeen
2) tiedustelutoiminnan valvontaan on jo olemassa parlamentaarinen valvontamekanismi.

Eli siis tuo vaaliohjelmaluonnoksessa nyt mainittu selvittäminen on tehtävä *ennen* vaaliohjelman valmistumista, ja mikäli esimerkiksi nykyinen valvontamekanismi ei tunnu riittävän tehokkaalta, sen kohentamisesta lisätään selkeä ehdotus vaaliojelmaan.

Niiden toiminnan ei kai pitäisi kohdistua Suomeen, mutta… Ylen uutisen mukaan:

”Laitos harjoittaa hyvin laajaa viestikuuntelua, joka pääesikunnan mukaan kohdistuu pelkästään ulkomaisiin sotilasorganisaatioihin. Oikeusprosessin aikana pääesikunta perusteli tietojen salaamista tosin myös Suomen sisäisen turvallisuuden tarpeilla, mikä saattaa viitata siihen, että kuuntelua harjoitetaan ehkä osin myös kotimaassa. Mitä Viestikoelaitos käytännössä tekee, sitä pääesikunta ei halua kertoa. Laitoksen toimintakertomukset ja kehittämisstrategia luokitellaan erittäin salaisiksi asiakirjoiksi.”

Täytyy muistaa, että Viestikoelaitos on Ruotsin FRA:ta vastaava organisaatio. FRA mitä ilmeisimmin harjoitti laitonta urkintaa, joka sitten laillistettiin tunnetulla FRA-lailla.

Itse en kyllä ole tietoinen parlamentaarisista valvontamekanismeista. Voi tietysti olla, että jokin eduskunnan valiokunnista saa jotain tietoja näihin liittyen. Ainakaan lyhyellä googlauksella en löytänyt kylläkään tästä mainintaa. Pitänee kysyä asiasta vielä jostain.

Suurin ongelmahan tässä on, että kukaan ei tunnu tietävän edes yleisellä tasolla mitä nuo organisaatiot tekevät.