Vs:Luonnos vaaliohjelmaksi

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2010 Luonnos vaaliohjelmaksi Vs:Luonnos vaaliohjelmaksi

Julkaisija Vastaukset
kyuu # Posted on 20.5.2010 at 18.54
Profiilikuva käyttäjästä kyuu

Quote:2. Nykyisestä kuparikaapeliin perustuvasta nettiliikenteestä on luovuttava kiirellisellä aikataululla ja siirrettyvä valokuitu pohjaiseen kaapelointiin sekä kodeissa että julkisissa investoineissa. Valtion on tuettava tätä siirtymää joka on tehtävä kiirellisessä aikataulussa. Nykyinen politiikka mikä pohjautuu siihen että teleoperaattorit vetäisivät itse vapaaehtoisesti valokuitua ei toimi ja on tunnustettava heti.

Isompi ongelma on nähdäkseni valvonnassa ja avoimuuspykälissä. Kuparissa vapaa kilpailu ei toimi vieläkään, vaikka laki on sen puolesta puhunut jo vuosikymmenen verran. Vaikka ukaaseja jo jaellaan, valitusrumbat huolehtivat siitä, että kuparissa vapaa kilpailu ei ehdi koskaan alkamaan.

Valokuidun osalta ei ole mitään selvää sääntöä vapaasta kilpailusta. Jos Sonera vetää taloosi kuidut, se on niinsanotusti siinä. Mitään teknistä estettähän ei olisi antaa muiden operaattorien toimia samassa kuidussa. Lain tilaajayhteyksien vapaasta kilpailusta pitäisi olla heti voimassa kuidulle ja lailla pitäisi olla myös voimaa, ukaasien äärimmäisen kovia ja korvausvaatimusten tuntuvia.

Lisäksi näkisin yhden mahdollisen lisäysehdokkaan koko hommaan. Mielestäni linjan pitäisi olla, että valtion rahoilla eivät saa yksityiset tahot kampanjoida henkilökohtaisia asioitaan. Nythän on opetusministeriö laittamassa kilotolkulla rahaa piratisminvastaiseen kampanjointiin, vaikka kysymys on yksityisten tahojen – ei valtion intresseistä. Valtiolta pitäisi pystyä vaatimaan puolueettomuutta. Sanamuotona tuo menisi jotakuinkin niin, että valtion varoja ei saa käyttää valtion etujen vastaiseen ja valtion ulkopuolisten yksityisten yritysten markkinointiin.