Vs:Luonnos vaaliohjelmaksi

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2010 Luonnos vaaliohjelmaksi Vs:Luonnos vaaliohjelmaksi

Julkaisija Vastaukset
Spif # Posted on 21.4.2010 at 12.19
Profiilikuva käyttäjästä Spif

Vapaiden ja avointen ohjelmistojen erohan on lähinnä siinä että vapaata saa muokata mutta avointa välttämättä ei. Vapaiden ohjelmien suosimisella yleensä viitataan OpenOfficen tyyppisiin valmiisiin ohjelmistoihin. Jos taas teetetään ohjelmisto esim. sähköistä äänestystä varten niin mielestäni sen ei tarvitse olla vapaata. Avointa sen ilman muuta pitää olla.

Quote:Kasettimaksut on poistettava, koska laillista yksityiskopiointia on mahdollista harjoittaa tekijänoikeuslain tiukennusten myötä yhä vähemmän.
Onko tämä vaatimus järkevä kun kuitenkin ajetaan tekijänoikeuslakiin lievennyksiä? Otettaisiinko kasettimaksu uudelleen käyttöön jos yksityinen kopiointi saataisiin lailliseksi myöhemmässä vaiheessa ja jos niin kannattaako sitä siinä tapauksessa poistaa lainkaan?

//Edit: Tai siis lähinnä tuo perustelu ei ole järkevä. Vaatimus ehkä onkin tallennusmedioiden kapasiteetin kasvaessa.

Sitten vielä tietoyhteiskuntatavoitteisiin liittyvä lisäysehdotus. Jos YLE-maksu otetaan käyttöön, niin kaikki YLEn omatuotanto pitää lisensoida sopivalla jatkokäytön ja yksityisen kopioinnin mahdollistavalla CC-lisenssillä. Nykyinen TV-lupa ei välttämättä anna tähän perusteita, mutta YLE-maksu olisi pakollinen kaikille ja tiettyjä oikeuksia kertaalleen maksettuun sisältöön pitää saada. Britannian PP:n vaaliohjelmassa on seuraavanlainen kohta BBC:stä:

Quote:We will introduce a new right of access to government funded data, requiring the release of all maps, statistics and so on that have been paid for by the taxpayer in open formats, under a Creative Commons or similar licence, giving the public access to research that they have already paid for. An exception will be made for cases that genuinely have national security or privacy concerns. This will include the output of the BBC, which is funded by the licence paying public and should therefore belong to the licence paying public. We will amend the BBC’s charter to prevent the BBC from using DRM technology, and to require the BBC to release all their content under a Creative Commons licence.