Vs:Luovasta työstä ja harrastamisesta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Luovasta työstä ja harrastamisesta Vs:Luovasta työstä ja harrastamisesta

Julkaisija Vastaukset
alalla # Posted on 4.6.2009 at 13.26
Profiilikuva käyttäjästä alalla

jss kirjoitti:
Quote:@ alalla:
Jos suoja-ajan raukeamisen jälkeen joku ulkopuolinen alkaisi näitä vedoksia jäljentämään ja väittäisi niitä alkuperäisiksi, niin kyseessähän olisi selvä taideväärennös, joka on tuomittavaa, ja jolla ei ole mitään tekemistä Piraattipuolueen ajamien immaterialististen asioiden kanssa.

Eikö esimerkiksi näyttely nettigalleriassa ole immaterialistinen asia?

jss kirjoitti:
Quote:@ alalla:
Mitä tulee kysymykseesi kapunginmuseoista, niin itse näkisin tämän mielenkiintoisena rajatapauksena. Vaikka kyseessä ovatkin voittoa tavoittelemattomat toimijat, niin mahdolliset sisäänpääsymaksut, palkattu henkilökunta yms. kertoo kuitenkin, että raha liikkuu. Toisaalta, koska kyseessä ovat kuitenkin keskitetyt toimijat, joiden tarkoituksena on sinunkin mukaan ”säilyttää ja arkistoida kulttuuriperinnettä” niin itse näkisin jopa omantunnon vastaisena toimittaa taidetta tällaisille toimijoille muutoin kuin lahjoituksena. Tämä siis vain museoiden puolesta. Yleisesti ”voittoa tavoittelemattomuus” ei kuitenkaan kerro yhdistyksen rahankäytöstä yhtään mitään, koska voitot voidaan kotiuttaa esim. ylisuurina palkkioina.

Monesti taiteilijan kuoleman jälkeen teokset lahjoitetaankin museoon. Mutta elossa olevat ihmiset, myös kulttuurin tuottajat, tarvitsevat rahaa ostaakseen ruokaa. Minun mielestäni siinä ei ole mitään omantunnon vastaista että työstäni maksetaan. Ei museo sentään mikään hyväntekeväisyysjärjestö ole. Mitä ajattelet kirjastoista? Käsittääkseni kirjat ostetaan niihin, vai tulevatko ne lahjoituksena?