Vs:Luovasta työstä ja harrastamisesta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Luovasta työstä ja harrastamisesta Vs:Luovasta työstä ja harrastamisesta

Julkaisija Vastaukset
Nuihc88 # Posted on 4.6.2009 at 15.29
Profiilikuva käyttäjästä Nuihc88

Quote:alalla kirjoitti:
Kuuluuko sinusta esim työttömyystuki yhteiskunnan velvollisuuksiin?
Kansan yhteisen hyvän ja terveyden edistäminen kuuluu, se toteutetaanko tämä työttömyystuilla, kansalaispalkalla, tai joillain muilla keinoilla, kuuluu kuitenkin jollekin muulle foorumille.
Taiteen kohdalla tässä ovat nyt kuitenkin vastakkain: Taiteen tekemisen palkitsemisen todennöisyyden keinotekoinen lisäysyritys ja olemassa olevat kansalaisoikeudet sekä kansalaisoikeuksien yleinen maksimointi.

Quote:alalla kirjoitti:
Kosta taide on ”turhaa” eikö juuri silloin siitä pitäisikin maksaa?
Itse en käyttäisi termiä ’turhaa’, vaan ’ei välttämätöntä’, osittain siksi että taidetta tehdään enemmän kuin tarpeeksi ilmaiseksikin, laadukasta sellaista.

Quote:alalla kirjoitti:Mitä mieltä olet Sibeliusakatemiasta, Kuvataideakatemiasta, Taideteollisesta Korkeakoulusta ym ym kulttuurialan korkeakouluista? Osa lempparileffoistasi, biiseistäsi tai kuvistasi saattaa hyvinkin olla korkeakoulutuksen saaneen ihmisen työtä. Mikä voisi olla motiivina kouluttautua ensin 6 vuotta ja sitten ruveta siivoamaan ja tekemään ohella oikeaa työtään ilmaiseksi? No, tämä kyllä jo toteutuukin kultuurin alalla todella usein.Se mikä ketäkin motivoi on yhdentekevää, mutta kaikenlaista koulutusta haluaisin olevan jokaiselle saatavilla, mikä itseasiassa jo onkin netin ansiosta (tosin englannin kielisenä ja pienen etsinnän takana). Itseasiassa kuvan ja äänen editointia sekä studionauhoitusta ja akustiikkaa toivoisin opetettavan jo peruskoulussa. Loppujenlopuksi minulla ei ole kuitenkaan mitään syytä olettaa että laadukas taide tai koulutus vain yhtäkkiä katoaisivat.

Quote:Teppo kirjoitti:Kyllä piraattien sopii ottaa vastaan kaikki kritiikki. Niin tekee muutkin puolueet ja ”inttämiselle” ei tule loppua ennenkuin vastaatte kysymyksiin. Jollette kykene, niin sehän kertoo vain, ettei puolueohjelmanne ole edes omasta mielestänne täydellinen, eikä toimiva ja ideologianne ei toimi.Kritiikki otetaan vastaan mielipiteitä ei niinkään. Se ettet henkilökohtaisesti pidä vastauksista ei tarkoita etteivätkö ne olisi omassa mallissaan valideja. Sinun on vaan hyväksyttävä että tietyt asiat ovat piraateille toisarvoisia. Jos eivät ole sinulle, älä äänestä piraattia sitten.

PS. kysymyksiin vastailussa tulee olemaan välillä viivettä kun olen perheen kanssa lomamilla (mm. divareita kiertelemässä).