Vs:Luovasta työstä ja harrastamisesta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Luovasta työstä ja harrastamisesta Vs:Luovasta työstä ja harrastamisesta

Julkaisija Vastaukset
alalla # Posted on 4.6.2009 at 16.18
Profiilikuva käyttäjästä alalla

Nuihc88 kirjoitti:
Quote:Taiteen kohdalla tässä ovat nyt kuitenkin vastakkain: Taiteen tekemisen palkitsemisen todennöisyyden keinotekoinen lisäysyritys ja olemassa olevat kansalaisoikeudet sekä kansalaisoikeuksien yleinen maksimointi.

En nyt yritä saivarrella, mutta en oikeasti ymmärrä ollenkaan miten nämä kaksi asiaa ovat vastakkain. Ja tarkoitatko tuolla keinotekoisella lisäyrityksellä apurahoja?

Nuihc88 kirjoitti:
Quote:
[…]taidetta tehdään enemmän kuin tarpeeksi ilmaiseksikin, laadukasta sellaista.

Miten taidetta tehdään ilmaiseksi? Vai tarkoitatko että se on sinulle ilmaista?

Jos käyt vaikka gallerioissa, niihin ei juuri koskaan ole pääsymaksua, eli se on sinulle ilmaista. Mahtavaa, eikö? Se on sinulle ilmaista juuri siksi että taiteilija on maksanut 1000-3000 euron tilavuokran n. kolmesta-neljästä viikosta. Hän on ehkä saanut apurahan ja maksanut vuokran siitä, mutta maksanut kumminkin.

Jos tarkoitat esimerkiksi että taiteilija, tai vaikka harrastelija, on löytänyt netistä kuvan ja tehnyt siitä tietokoneella muunnelman tai käyttänyt vaikka kollaasissa, niin mistä lähtien tietokoneet ovat olleet ilmaisia? Tai nettiyhteydet? Jos niitä saa jostain ilmaiseksi, niin mahtavaa ja haluaisin tietää.