Vs:Luovasta työstä ja harrastamisesta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Luovasta työstä ja harrastamisesta Vs:Luovasta työstä ja harrastamisesta

Julkaisija Vastaukset
Nuihc88 # Posted on 4.6.2009 at 17.30
Profiilikuva käyttäjästä Nuihc88

Quote:alalla kirjoitti:
En nyt yritä saivarrella, mutta en oikeasti ymmärrä ollenkaan miten nämä kaksi asiaa ovat vastakkain. Ja tarkoitatko tuolla keinotekoisella lisäyrityksellä apurahoja?
Tarkoitin tekijänoikeuksia yleensä ja sitä ettei niiden ylläpitäminen lainsäädännöllä ole yhteiskunnan velvollisuus. Tekijänoikeuslobbareiden takia nämä ovat nyt vastakkain.

Quote:alalla kirjoitti:
Miten taidetta tehdään ilmaiseksi? Vai tarkoitatko että se on sinulle ilmaista?
Muotoilin tuon vähän huonosti, tarkoitin ilmaiseen ja vapaaseen käyttöön tehtyä taidetta jota onkin netti pullollaan, no pitkiä elokuvia lukuunnottamatta (joita on toistaiseksi vain muutama).

Quote:alalla kirjoitti:
Jos tarkoitat esimerkiksi että taiteilija, tai vaikka harrastelija, on löytänyt netistä kuvan ja tehnyt siitä tietokoneella muunnelman tai käyttänyt vaikka kollaasissa, niin mistä lähtien tietokoneet ovat olleet ilmaisia? Tai nettiyhteydet? Jos niitä saa jostain ilmaiseksi, niin mahtavaa ja haluaisin tietää.
Ei ilmaiseksi mutta alle 200 eurolla saa riittävän hyvän käytetyn läppärin. Senkun vaihtaa telkun ja TV-luvan koneeseen ja nettiyhteyteen jos niin haluaa. Open Source käyttöjärjestelmänkin voi vaikka tilata postiin (tai ladata) ja kirjaston koneellakin voi tietysty käydä.

Quote:Teppo kirjoitti:
Kyllä minä hyväksyn mielipiteenne aivan täysin, mutta sinä et näemmä hyväksy eriävää mielipidettä. Olet asian aivan selvästi ilmaissutkin.
Teknokraattina en usko mielipiteiden voimaan, mutta hyväksyn sinun arvosi ja kantasi, en vaan usko niiden edustaman mallin olevan hyväksi yhteiskunnalle saati maailmalle.

Quote:Teppo kirjoitti:
Tämä yksityiskohta on hyvä muistaa vastaisuudessa, ettei kaikki piraatit tunnusta mielipiteitä laisinkaan.
Kaikki ihmiset eivät tunnusta mielipiteiden hyödyllisyyttä. Osa heistä sattuu olemaan piraatteja.

Quote:Teppo kirjoitti:
Niin, noilla argumenteilla ei vain politiikassa pärjätä, kun pitäisi miljoonat ihmiset vakuuttaa. Muutenhan tuossa kannanotossa ei ole mitään väärää. Se vain luo piraateista enempikin idioottimaisen mielikuvan.
Se nähdään kun nähdään ja hyvä niin.