Vs:Luovasta työstä ja harrastamisesta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Luovasta työstä ja harrastamisesta Vs:Luovasta työstä ja harrastamisesta

Julkaisija Vastaukset
jss # Posted on 3.6.2009 at 16.43
Profiilikuva käyttäjästä jss

@ alalla:

Aloitusviestisi pohjalta ymmärsin, että harjoittaisit vain ns. kuvapankkitoimintaa ja myisit siis netissä bittejä. Tämän takia ehdotin, että voisit myydä immaterialististen teosten sijaan uniikkeja materialistisia teoksia. Myöhemmin selvisi, että näinhän itseasiassa toimitkin tekemällä vedoksia, ja vieläpä rajoitettuina erinä. Jos suoja-ajan raukeamisen jälkeen joku ulkopuolinen alkaisi näitä vedoksia jäljentämään ja väittäisi niitä alkuperäisiksi, niin kyseessähän olisi selvä taideväärennös, joka on tuomittavaa, ja jolla ei ole mitään tekemistä Piraattipuolueen ajamien immaterialististen asioiden kanssa.

Mitä tulee kysymykseesi kapunginmuseoista, niin itse näkisin tämän mielenkiintoisena rajatapauksena. Vaikka kyseessä ovatkin voittoa tavoittelemattomat toimijat, niin mahdolliset sisäänpääsymaksut, palkattu henkilökunta yms. kertoo kuitenkin, että raha liikkuu. Toisaalta, koska kyseessä ovat kuitenkin keskitetyt toimijat, joiden tarkoituksena on sinunkin mukaan ”säilyttää ja arkistoida kulttuuriperinnettä” niin itse näkisin jopa omantunnon vastaisena toimittaa taidetta tällaisille toimijoille muutoin kuin lahjoituksena. Tämä siis vain museoiden puolesta. Yleisesti ”voittoa tavoittelemattomuus” ei kuitenkaan kerro yhdistyksen rahankäytöstä yhtään mitään, koska voitot voidaan kotiuttaa esim. ylisuurina palkkioina.