Vs:Luvaton musiikinjako tuli kalliiksi opiskelijalle

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Luvaton musiikinjako tuli kalliiksi opiskelijalle Vs:Luvaton musiikinjako tuli kalliiksi opiskelijalle

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 13.8.2009 at 14.57
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Mutta kummiskin koska megaupload sivusto on lailinen niin sitä ei tarkkaila, mutta sieltä löytyy kummiskin tekijäsuojattua tavaraa jota megaupload yrittää parhaansa mukaan poistaa.”

Torrenteja indeksoivat, torrent-tiedostojen säilytystä suorittavat ja torrentteja trackaavat sivustot, DC-hubit, jne., nekin ovat kaikki laillisia. Eikä heidän tule poistaa tekijänoikeudella suojattua materiaalia, koska heillä ei ole mitään tekijänoikeudella suojattua materiaalia – ainoastaan tiedostonsiirron apuna käytettäviä linkkilistoja ja palvelimia, jotka helpottavat jakajia ja lataajia löytämään toisensa.

Itseasiassa Megaupload voi olla monessa valtiossa torrent-sivustoa laittomampi, koska se todellakin jakaa TO-suojattua materiaalia ainakin siihen asti, kunnes asiasta valitetaan. Ja kuten suomalaiset TTV:n uhrit tietävät, kaikki eivät saa sitä etuoikeutettua luksusta, että heitä pyydettäisiin lopettamaan jakaminen ilman vahingonkorvausvaadetta.

Megauploadeja ja YouTubeja suojaamaan laadittu DMCA sallii heidän rikkoa tekijänoikeutta niin kauan kuin ovat siitä tiedostamattomia. Tämän tarkoitus on, että ennakkosensuuria ei tarvitse suorittaa. Samoin, kuten Suomessa esim. välityspalvelimella ei ole vastuuta TO-suojatun materiaalin jakamisesta. USA:ssa se vaan on ulotettu kaikkialle, eikä pelkkiin välityspalvelimiin. Suomessa puolestaan on erikseen määrätty julkaisijavastuuta nettijulkaisuista nettilehden päätoimittajalle. Eli suhtautuminen sivuston välittämään informaatioon, jota sivuston pitäjä itse ei ole sinne ladannut tai kirjoittanut, on Suomessa ja esim. USA:ssa melko täydellisen päinvastainen.