Vs:Maahanmuutajat tähtäimessä

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Maahanmuutajat tähtäimessä Vs:Maahanmuutajat tähtäimessä

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 16.10.2009 at 15.14
Profiilikuva käyttäjästä whiic

En ymmärrä miksi kaikki yhdenasian puolueet tekisivät enemmän yhteistyötä keskenään kuin yhdenasian puolue yhteistyötä perinteisen vasemmisto- tai oikeistopuolueen kanssa. Ei kai Vihreillä ja Persuilla nytkään ole ollut mitään hyvin erityistä yhteistyötä, josta kannattaisi numeroa tehdä.

Mamu-vastaisuuden määrästä en tuossa uudessa suunnitteilla olevassa puolueessa tiedä, mutta kai se on jotakin radikaalin suuntaan, sillä kaippa taitaa valtaosa maltillisista mamu-vastaisista olla Persujen kannattajia tällä hetkellä. Radikaalisiiven mamu-vastaisten kanssa ei liene järkevää liiaksi veljeillä, erityisesti puolueen agendan ulkopuolisista asioista. Se olisi poliittinen itsemurha. Erityisesti veljeily siinä hengessä, että ”pidetään me pienet yhtä vaikkei samaa mieltä ollakaan” on sitä politiikkaa mihin ei parane sortua.

”Mikä aiheessa mahdollinen ”mamu”puolue liippaa PP asiaa?
Ensinnäkin he olisivat yhden asian puolue”

Ensinnäkin siinä… ja toiseksi…
no voihan perrr. En keksi mitään.

Suomeksi: en näe syytä yhteistyöhön. (Tosin spekulatiivistahan tämä, jos nuo vasta kaavailevat kannattajakorttien keruun aloittamista.)

Yksilönä tietenkin jokainen piraattipuoluelainen voi olla vaikka kahden puolueen jäsenkin. Ja kuka tietää, ehkä rekisteröidyn tuonne HOMMA-foorumille, vaikkakin todennäköisesti pelkästään keskustellakseni enkä kaksoisjäsenyyttä ajatellen. Itseäni maahanmuuttaja-asiat kiinnostavat muutoinkin kuin PP:n agendaa overlappaavalta osalta.

PP:n agendaan liittyvä yhtenevyys suvaitsevuusasioissa liittyy tuohon sananvapauteen, mm. monessa ulkomaassa kielletyt hakaristisymbolit ja kielletyt puheenaiheet (mm. holokaustin kieltäminen tai ilmoitettujen kuolonuhrien määrän kyseenalaistaminen). Itse olen samaa mieltä useimmissa asioissa Halla-Ahon kanssa, mutta tämä ei tietenkään ole PP:n kanta – PP:n kanta on kuitenkin se, että Halla-Aholla on oikeus sanoa kyseenalaistettaviakin mielipiteitä ja tehdä itsesään ”idiootti” niin halutessaan. (Se, onko H-A osoittanut suunnatonta typeryyttä on toki itse kunkin mietittävissä, mutta ei kiellettävissä. Myöskin kenellä hyvänsä tulee olla oikeus kutsua H-A:ta idiootiksi (kunhan pyrkii argumentoimaan mielipiteensä asiallisesti).)

H-A:n poliittinen lynkkaus oli äärettömän nolo asia demokratian uskottavuudelle. Poliittinen lahjomattomuus on ollut menetetty jo aikoja sitten (vaikka se nyt onkin mediassa ”hot topic”), mutta rasistina lynkkaaminen oli melkoisen häpeällinen asia. Tämmöistä viimeksi tehtiin joskus sinimustien suunnitellessa vallankaappausta Virossa, ja suomalaisten ministereiden muiluttamista Petsamoon keskitysleirille. Siihen verrattuna Halla-Ahon ”rasistiset” mielipiteet ovat HYVIN laimeata ”oikeistoradikalismia”.

___

EDIT: Korjattakoon äskeistä: kaippa yksittäisiä edustajia on lynkattu vähemmästäkin. Sinimustat lakkautettiin ja kiellettiin puolueena.

Mutta vaikka nyt Halla-Aho onkin medialynkattu, en epäile etteikö tuota HOMMAa medialynkata kanssa. Tosin, jos se on avoimesti mamu-vastainen, lynkkausyritys median suunnalta tuo heille vaan lisää näkyvyyttä eivätkä avoimen mamu-vastaisena he voi menettää äänestäjiänsä. Pelkään kuitenkin, että jos poliittinen ilmapiiri ei tästä parane, HOMMAlta yritettäisiin todennäköisesti evätä oikeus poliittiseen toimintaan. Jos ei poliittisesti löydy oikeutusta, niin sitten alkavat GOPit (Grand Old Partyt) syynäämään HOMMAn puolueohjelmaa ja vaaliohjelmaa läpi suurennuslasien kanssa ja ilmiantamaan poliiseille ”rasistisia” ilmaisuja sieltä.

Ja kyllähän niitä puolueiden tappamisia on muutenkin tehty kuin lakiin vedoten, mm. Hollannin pedofiilipuolue. Aika naurettavaa, että puolue, jolla ei ole mitään toivetta saada kansanedustajaa läpi tapetaan lindenmäisellä logiikalla: mitä siitä tulisi, jos mikä hyvänsä puolue voisi ryhtyä ajamaan kriminalisoidun asian sallimista (tai jotakin poliittista muutosta ylipäätänsä)?

_____

EDIT2: Junaillun mamu-vastaispuolueen nimi onkin ”Muutos 2011”. Tuo voisi olla vaalikampanjan nimi, mutta että nimeksi puolueelle. Aika huono.