Vs:Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics? Vs:Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Julkaisija Vastaukset
Spif # Posted on 15.3.2010 at 11.26
Profiilikuva käyttäjästä Spif

apecat kirjoitti:
Quote:Käyttäjä joka seuraa piraattiaiheita netissä on jo profiloitu poliittisesti aktiiviseksi otukseksi lukuisilla sivustoilla lukuisten eri mainostajien ja muitten kolmansien osapuolten skriptien avulla
Ei tuo ole mikään peruste sille että Piraattipuolueenkin sivujen pitäisi tietoisesti kerätä dataa Googlelle.
Quote:Kuten mainitsin aiemmin, jos puolueen sivustoa halutaan kehittää, siiheen lisätään ajan myötä kaikenlaisia, todennäköisesti myös Googlen tarjoamia erilaisia tietoja kerääviä skriptejä, Youtube-palikoita jne jotka lisäävät toiminnallisuutta.
Upotettujen Youtube-videoiden vertaaminen Analyticsiin on yhtä järkevää kuin FRA-vakoilun puolustelu sillä, että MTV3:kin kerää katsojatilastoja.
Quote:Google Analytics on todennäköisesti paras ilmainen statistiikkapalvelu ja Google Adwordsintregraationsa ansiosta verkkomainonnan ykköstyökalu.
Miten se Adwordsintegraatio käytännössä hyödyttää Piraattipuoluetta? Jos myytäisiin tuotetta tietylle kohderyhmälle niin olisi toki hyödyllistä näyttää mainoksia vain niillä sivuilla, joilla vierailee potentiaalisia kuluttajia. Minusta tuntuu kuitenkin että vaalimainonnassa pitäisi pyrkiä mahdollisimman laajaan näkyvyyteen, eikä välttämättä keskittää mainoksia jo valmiiksi piraattiaatetta tukeville.
Quote:Tiedot siitä mistä käyttäjät tulevat (oliko lähde mainos?), miten kauan ne viipyvät saitilla, missä kursorit liikkuvat, mitkä osat sivuston käyttöliittymästä käytetään jne eivät ole valinnaisia jos haluaa olla mukana taistelemassa näkyvyydestä nykywebissä.
Scoffa mainitsi että awstats on jo käytössä eli nuo luettelemasi tilastot kerätään ilmeisesti jo nyt ilman GA:takin. http://awstats.sourceforge.net/#FEATURES

Toki on kai siinä GA:ssa enemmän ominaisuuksia. Kysymys onkin tarvitaanko niitä kaikkia. Tekstistäsi saa käsityksen että GA olisi ainoa vähänkään käytettävissä oleva statistiikkapalvelu, mutta asiahan ei taida ihan näin olla.

Minusta on hyvä että sivuston ylläpitäjä kerää käyttäjien toiminnasta anonyymidataa ja kehittää sen avulla sivustoa. Ongelma GA:ssa on että se kerää dataa lähinnä Googlelle. En usko että GA keräisi datan anonyyminä, vaikka se ylläpitäjille sellaisena näkyykin. Joskus luinkin Googlen speksejä mutta en nyt ihan tarkasti muista kauanko niitä IP-osoitteita säilytetään GA:ssa. Jos tosiaan on niin, ettei GA ole välttämätön kuten Scoffa antoi ymmärtää niin en kannata sen käyttöä.

@Mikko Kunnari:
Ihmeellinen asenne sinulla. Onko siitä nyt jotain haittaa että kehitysehdotuksia annetaan ja niistä keskustellaan? Foorumin Verkkopalvelut-osio olisi turhaan olemassa jos muutkin jakaisivat kantasi.