Vs:Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics? Vs:Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Julkaisija Vastaukset
Horsmalahti # Posted on 15.3.2010 at 12.42
Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

apecat kirjoitti:
Quote:Jatkan ajamani ajatusharjoituksen esittämistä. Google Analyticsin poistaminen periaatesyistä olisi tyhjä ele koska nykywebbissä dataa ja ajettavaa koodia haetaan jatkuvasti eri paikoilta.
Ei se ole tyhjä ele koska se parantaa yksityisyyttä.

Quote:
Aatteelista itsetyydytystä Google Analyticsin poistaminen luultavasti tehostaisi, mutta käytännöllistä, meille myönteistä merkitystä sillä ei olisi. Jos ymmärrätte Googlen aseman erikoisuutta, ymmärrätte myös kuinka laajassa käytössä yrityksen tuotteet ovat ammattimaisesti tuotetussa, avoimessa webissä (poislukien esim Facebook, jonka sisällä ei ajeta googlen trackingkoodia) todella ovat. Joko käytät Googlen tuomia mahdollisuuksia hyväksesi… tai käytät huonompia työkaluja.

Se tarjoaako Google parhaan palvelun tietyssä asiassa on tapauskohtaista ja tuollainen väite että se on parempi joka asiassa on täyttä propagandaa/Google-uskovaisuutta. Tässäkin threadissa on jo tarjottu yksi palvelu jota käyttämällä yksityisyys ei heikkene ja tarvittavat tiedot saadaan kerättyä.

Quote:
Käyttäjä joka seuraa piraattiaiheita netissä on jo profiloitu poliittisesti aktiiviseksi otukseksi lukuisilla sivustoilla lukuisten eri mainostajien ja muitten kolmansien osapuolten skriptien avulla, käytännössä kaikkien ammattimaisesti tuotettujen sivustojen kautta, jos hän ei käytä noscriptiä, cookiesafea, betterprivacya ja tor-välityspalvelinta jokaista sivulatausta varten. Tiedonlouhinta (eli data mining) on kehittynyt jo sille tasolle että identiteettiäsi saattaa olla tilastollisesti mahdollista arvata ainoastaan selainohjelmasi user agent-tunnistetietojen perusteella. Ammattimaisesti tuotetun websisällön on jo kauan ollut mainosyhtiöiden omistama panoptikon.

Taas erikoinen virheellinen väite että mainosyhtiöt omistaisivat yhtään sisältöä. Se, että netissä on jonkun verran profiileita riippuen käyttäjistä ja sen profiilin laajuus vaihtelee käyttäjästä riippuen ei tarkoita että jos ei päästä absoluuttisen täydelliseen yksityisyyteen voikin puolue lahjoittaa yksityistä tietoa yrityksille.

Quote:
Kuten mainitsin aiemmin, jos puolueen sivustoa halutaan kehittää, siiheen lisätään ajan myötä kaikenlaisia, todennäköisesti myös Googlen tarjoamia erilaisia tietoja kerääviä skriptejä, Youtube-palikoita jne jotka lisäävät toiminnallisuutta. Se tosiasia että suoja yksityisyyttä vahingoittavia tilastollisia laskentamalleja vastaan on ollut perus web-käyttäjälle olematon vuosikausia erilaisten kolmannen osapuolten objektien takia, ei muutu mihinkään vaikka me päättäisimme että Googlen tarjoama yksittäinen statistiikkatyökalut ei periaatesyistä sovi meille. Jos emme pysty sisäistämään että käyttäjäseuranta on ollut webin arkea jo vuosia, emme ole kovin päteviä.

Kuten on todettu kymmeniä kertoja sinulle, seuranta on mahdollista ilman GA:ta, ja niin itseasiassa on tilanne nyttenkin tällä sivustolla.

Quote:
Google Analytics on todennäköisesti paras ilmainen statistiikkapalvelu ja Google Adwordsintregraationsa ansiosta verkkomainonnan ykköstyökalu (pro tip: seuraava askel on kävijätilastojen reaaliaikainen seuranta). Sen käytöstä poistaminen vaikeuttaisi puolueen nettiläsnäolon ammattimaista kehittämistä mikä olisi tavoitteidemme vastaista. M.m. ”Ymmärtäisin jos tarkoitus olisi tehdä bisnestä ja huolellinen kävijäanalyysi olisi tärkeätä”-ajattelutapa pitäisi toimintamme ikuisesti nykyisellä tasolla. Juuri nämä huoleelliset kävijäanalyysit on pakko tehdä jos järjestömme haluaa olla mukana leikkimässä areenalla joka se väittää tuntevansa. Tiedot siitä mistä käyttäjät tulevat (oliko lähde mainos?), miten kauan ne viipyvät saitilla, missä kursorit liikkuvat, mitkä osat sivuston käyttöliittymästä käytetään jne eivät ole valinnaisia jos haluaa olla mukana taistelemassa näkyvyydestä nykywebissä.

Huolellinen analyysi on mahdollista ilman GA:ta.

Bercon kirjoitti:
Quote:Mielestäni puolueen markkinoinnin tehostaminen on tässä tapauksessa tärkempää kuin hirttäytyminen periaatteisiin. Jos emme tuo itseämme tarpeeksi hyvin esille ja pääse eduskuntaan 2011 niin valtamme vaikuttaa kärsii niin pahasti, että periaatteillamme voi lähinnä heittää vesilintua.
Tehostaminen on mahdollista ilman GA:ta.

Mikko Kunnari kirjoitti:
Quote:Kuka tahansa on tervetullut rakentamaan puolueelle uudet nykyistä paremmat nettisivut ja ylläpitämään ne ilman mitään korvausta. Kertokaa sitten, kun on demoa saatavilla.
Jos et jaksa poistaa GA:ta sivulta, voin sen tehdä kyllä itse.