Vs:Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics? Vs:Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 15.3.2010 at 12.47
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

”@Mikko Kunnari:
Ihmeellinen asenne sinulla. Onko siitä nyt jotain haittaa että kehitysehdotuksia annetaan ja niistä keskustellaan? Foorumin Verkkopalvelut-osio olisi turhaan olemassa jos muutkin jakaisivat kantasi.”

Ei ole sinällään mitään haittaa tietenkään. Jankuttamisesta sen sijaan on haittaa. Asia tuli kuitenkin jo tiedostettua, kun apecat on jo useaan otteeseen samat tarinat kirjoitellut. Itse en ole mikään Google-fani, sillä välttelen niiden hakukonettakin. 90% markkinaosuus ei silläkään alalla ole hyvä juttu. Kuitenkaan Google ei ole ainakaan toistaiseksi tehnyt mitään hirveän pahoja väärinkäytöksiä.

Tällä hetkellä todellisten tekijöiden vähyyden takia osaan arvostaa sitä, että meillä nyt on joku jota kiinnostaa koko nettisivujen ylläpito ylipäänsä ollenkaan ja nettisivu-uudistuskin koputtelee jo ovella. Sen perään vielä tietojärjestelmäuudistus. Varmaan tulevaisuudessa kun on jotain resurssejakin olemassa tuollaiset GA-tyyppiset yksityiskohdat alkavatkin kiinnostamaan. Eli: meillä on nettisivujen ja palveluiden kehittämisessä ämpärillinen tärkeämpiäkin asioita. Vertaus Ruotsin PP:n sivuihin oli myös huono, koska heillä on ihan eri maailman resurssit käytettävissään kuin meillä.

Tällä hetkellä minun mielestä tehokkuuden maksimointi on ykkösasia ja sivuston kehittämisen tulee tapahtua tärkeimmistä asioista vähemmän tärkeisiin. Kannattaa myös muistaa, että vaalit lähestyvät ja myös vaalisivustossa on iso urakka. Kuten Bercon totesi ”Mielestäni puolueen markkinoinnin tehostaminen on tässä tapauksessa tärkempää kuin hirttäytyminen periaatteisiin. Jos emme tuo itseämme tarpeeksi hyvin esille ja pääse eduskuntaan 2011 niin valtamme vaikuttaa kärsii niin pahasti, että periaatteillamme voi lähinnä heittää vesilintua.”