Vs:Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics? Vs:Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Julkaisija Vastaukset
apecat # Posted on 13.3.2010 at 18.42
Profiilikuva käyttäjästä apecat

Jos poistamme mahdollisuuden käyttää kolmansien osapuolten skriptejä sivustoissa, todella viemme käytettävyyden vuosia taaksepäin. Jos poistaisimme GAn privacy-syistä ei ole kovin loogista että suostuisimme esimerkiksi embeddaamaan Google-kartan, Vimeo-videon, Recaptcha-spämmisuojaa tai lisätä edes OpenID-sisäänkirjautumismahdollisuutta.

Quote:Tottakai tulee olemaan kannattavaa, ellet halua suosia nettiä jossa kaikki sivut sijaitsevat korporaation hallinnassa ja omistuksessa, ja kaikkea voidaan sensuroida miten yrityspomot haluavat.

Siksi pidän itsekin melko tärkeänä että käytetään avoimeen koodiin perustuvia sisällönhallintajärjestelmiä. Näidenkin helppokäyttöisyyttä kehitetään onneksi koko ajan, esimerkiksi WordPress osaa jo päivittää itseään. Mutta yleisesti ottaen, modernin sivuston asentaminen ja turvapäivittäminen mille tahansa ihmisille joka ei harrasta webpalvelinasetuksia Unix-ympäristössä on aika mutkikasta.

Quote:On täyttä valehtelua väittää että se on jo tapahtunut, netti on täynnä yksityisiä sivustoja joita yritykset eivät omista.

Tietenkin webbi on täynnä sivustoja, ja niitäkin on aika kustannustehokasta ylläpitää jos osaa. Mutta ei-tekniset ihmiset eivät vieläkään asenna omia PHPBB-foorumejaan tai ylläpidä salattuja IRC-palvelimiaan kun haluavat keskustella läheisten kanssa, vaan avaavat työpaikkaoutlookinsa, hot/gmailinsa, mesensä tai facebookinsa. Tavallinen web jonka suht peruskäyttäjä voi rakentaa jollain dreamweaverilla ei ole interaktiivinen kommunikointiväline vaan parhaimillaan diaesitys. Jos haluat jotain parempaa joko asennat wordpressin webhotelliin, tai otat käyttöön ilmaisen wordpress.com-palvelun. Tarkoitin alkuperäisella vastauksellani että tietyt suuret yrityset ovat jo tavallaan valloittaneet internetin tekemällä siitä paikan jossa on mahdollista viettää aikaa irssi-vapaiden ystävien kanssa.

Quote:Väärin. Väität että ei-absolutismi on tekopyhää, joka on aivan idioottimainen määritelmä ja käytännössä valehtelua.

Quote:Tätä ei ole ehdottanut kukaan.

En ymmärrä. Jos googlen tiettyä tuotetta ei nyt voida käyttää periaatesyistä, miksi olisi yhtäkkiä sallittua liittää jonkun uuden kolmannen osapuolen palikan joka mullistaa webin tavalla joka ei ole mahdollista ainoastaan paikallisella Joomlan asennuksella? Jos haluat modernin webläsnäolon käytät joko kolmansien osapuolten palveluja, tai palkkaat ainakin pari täysiaikaista koodiapinaa jotka tekevät sulle hienon portaalin drupalin tai joomlan avulla. Ja täysin omassa järjestelmässä ei olisi mahdollista esim kommentoida omalla nimellään esim. Facebook tai OpenID-tunnareiden avulla eikä videosi takuulla saisi OVER 9000 sivulatausta ilman Youtubea.