Vs:Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics? Vs:Miksi puolueen sivuilla on Google Analytics?

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 14.3.2010 at 19.52
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

En ota sen erikoisemmin kantaa siihen käytetäänkö GA:ta vai ei, mutta käytännössä emme sitä välttämättä tarvitse. GA:n käyttö on jäänne ajalta, jolloin PP:n sivut olivat hostauksessa josta ei saatu tilastoja, nykyään tilastot tehdään awstatsilla myös. Huono puoli kuitenkin on, että awstatsit tilastot eivät ole lähellekkään niin kattavat kuin GA:n ja jälkimmäisestä on ollut oikeasti apua kartoittaessa sivujen kävijämääriä erilaisten uutisointien yhteydessä jne.
Itse en Googlea koe suureksi uhaksi, mutta ymmärrän hyvin vastustuksenkin.

Niin se SSL sertifikaatti kyllä toimii ihan kunnolla ja sivuja (www, blog, wiki, foorumi jne) voi käyttää SSL:llä, mutta koko SSL sertifikaatin käyttö sisältää yhden ongelman: kaikki linkit jotka vievät sivujen ulkopuolelle, aiheuttavat herjaamisen selaimelta (kuten kuuluukin) ja se voi aiheuttaa monille vähemmän asiasta tietäville kummastelua. Herjahan sanoo jotakuinkin etteivät sivut ole välttämättä turvalliset. Tämän vuoksi pakotettu SSL yhteys on vain jäsenhakemuksissa ja login sivulla.