Vs:Miksi soittimien teollisuus hyväksyy hiljaisesti?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Miksi soittimien teollisuus hyväksyy hiljaisesti? Vs:Miksi soittimien teollisuus hyväksyy hiljaisesti?

Julkaisija Vastaukset
Spif # Posted on 6.6.2010 at 21.47
Profiilikuva käyttäjästä Spif

En tajua miksi tehtaat pitäisi haastaa oikeuteen? Missä vastaavassa tilanteessa ihmisiä on haastettu oikeuteen?

Ei minustakaan pitäisi, mutta olisihan se kutakuinkin yhtä perusteltua kuin vaikka torrent-saitin ylläpitäjän haastaminen. Oletetaan että peruskäyttäjä ei osaa tai viitsi muuntaa AVI-videoita DVD-formaattiin eikä osaa streamata videota tietokoneelta televisioon. AVI-toisoon kykenevät DVD-soittimet mahdollistavat tällaisessa tilanteessa piratebaystä ladattujen videotiedostojen toiston olohuoneessa, kun muuten niitä pitäisi katsoa koneelta. Eli soitinvalmistajat antavat tietoisesti lisäarvoa laittomalle sisällölle.

Eikös jollain Elisalla oo jo tollanen virtuaalinen videovuokraamo olemassa (luulen nähneeni jotain mainoksia)?

Elisalla oli samantyyppinen ominaisuus kun TV-kaistalla, mutta se poistettiin kun TV-kaista joutui ongelmiin omansa johdosta. Nyt Elisalla näyttää olevan vielä nettidigiboksin lisäksi elokuvavuokraamo, mutta eihän se ole mikään uusi tapa katsoa elokuvia. Lisäksi TV-sarjoja ei näe edelleenkään juuri mistään laillisesti.

Eihän nämä TV-kaistan ja Elisan palvelut olleet edes erityisen hyviä kuluttajan kannalta. Ne olivat lähinnä TV:n puskuritoimintoja, joilla pystyi katsomaan TV-ohjelmat parin viikon tms. viiveellä. Tarvittaisiin Hulun kaltainen palvelu Suomeenkin (tai edes Eurooppaan), mutta jos jo parin viikon esitysajat ovat liikaa tekijänoikeuksien haltijoille, niin miten Suomeen voitaisiin perustaa palvelu, jossa olisi kaikkien sarjojen kaikki tuotantokaudet katsottavissa koska tahansa?