Vs:Miksi soittimien teollisuus hyväksyy hiljaisesti?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Miksi soittimien teollisuus hyväksyy hiljaisesti? Vs:Miksi soittimien teollisuus hyväksyy hiljaisesti?

Julkaisija Vastaukset
Spif # Posted on 5.6.2010 at 16.18
Profiilikuva käyttäjästä Spif

Olisi kieltämättä TO-mafian tapaista haastaa DVD-soitinten valmistajat oikeuteen. Ensin rampautetaan myytävät tuotteet DRM:llä ja haastetaan maksavat asiakkaat oikeuteen. Seuraava vaihe myynnin kasvattamisessa olisi luonnollisesti vaatia median toiston mahdollistavien laitteiden vetämistä pois markkinoilta tms.

Suomessahan oli musiikinmyynnissä pitkään ennen Spotifyä sellainen tilanne, että kun kysyttiin miksei voi ostaa laillisesti, vastaus oli ”ilmaisen kanssa ei voi kilpailla, joten palveluja ei kannata kehittää”. No sitten ruotsalaiset antoivat meille Spotifyn ja nyt saadaan kuunnella suomalaista musiikkia laillisesti järkevässä formaatissa.

TV-ohjelmissa on vähän samantyyppinen kehityskulku kuin musiikissa, mutta se näyttää kulkevan jäljessä. TV-kaista-palvelu, joka tarjosi netissä suomeksi tekstitettyjä sarjoja ym. vielä senkin jälkeen kun ne oli TV:ssä lähetetty, haastettiin oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista. Ei tietenkään kannattanut tukea kyseistä palvelua ja kehittää sen toimintaa yhteistyössä mediayhtiöiden kanssa, vaan mieluummin riistää kuluttajilta mahdollisuus maksaa sisällöstä. Pitänee odottaa TV-sarjojenkin kohdalla, että joku ulkomaalainen firma alkaa myydä suomalaisia ja suomeksi tekstitettyjä sarjoja.

Mythbustersia muuten näyttäisi löytyvän ainakin CDON:sta pari kautta suomiteksteillä:
http://cdon.fi/search?category=2&q=mythbusters