Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
misc # Posted on 18.4.2011 at 22.01
Profiilikuva käyttäjästä misc

En näe tarvetta Piraattipuolueen agendan merkittävälle laajentamiselle. Piraattipuoluehan ei ole ”yhden asian liike”, eikä sen ohjelma ole ”kapea”. Sananvapaus, vapaus levittää ja vastaanottaa tietoa ja oikeus yksityisyyteen ovat perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia, jotka liittyvät kaikkeen yhteiskunnalliseen toimintaan. Toki viestiä voidaan ja tuleekin selkeyttää, jotta satunnaisellekin tallaajalle tulee selväksi, että kyse on juuri hänen oikeuksistaan, ei vain joidenkin nettinörttien. Mitään -ismejä en siihen kuitenkaan lähtisi sotkemaan.

Vastaisten vaalien varalle olisi kuitenkin hyvä määritellä jonkinlaiset minimivaatimukset ehdokkaille, jotkin perusarvot, joihin kaikki ehdokkaat sitoutuisivat. Pohjana voisi käyttää esim. YK:n ihmisoikeusjulistusta. Näin saataisiin rasistit yms. hörhöt karsittua pois.

Se, miksi Piraattipuolueen ehdokkaat näyttäytyivät näissä vaaleissa ulkopuolisille sekalaisena joukkona vailla yhteistä identiteettiä johtui mielestäni ennenkaikkea siitä, ettei käytännössä missään mediassa tai vaalikoneissa käsitelty piraattiagendaan kuuluvia asioita. Tässä mielessä Piraattipuolue epäonnistui kampanjassaan; se ei onnistunut nostamaan sille tärkeitä asioita poliittiseen keskusteluun. Ymmärrän tietysti, että tämä on pitkälti resurssikysymys, mutta mielestäni erityisesti nettipresenssiin olisi voitu nykyresursseillakin panostaa enemmän. Ainakin täällä Keski-Suomessa ehdokkaiden nettiaktiivisuus oli lähes olematonta. Kerran kuussa päivittyvä blogi ja Facebook-ryhmä eivät kerta kaikkiaan riitä. Juuri Internetissähän piraattien luulisi olevan vahvasti esillä.