Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
oakiim # Posted on 18.4.2011 at 22.50
Profiilikuva käyttäjästä oakiim

Kannatan ohjelman laajentamista jossain määrin. Esimerkkejä mahdollisista tavoitteista:

1. Lainaan Joel Sammallahtea blogi-kommenteistaQuote:Piraattipuolue saisi eksplisiittisesti puoltaa tiedettä ja teknologista edistystä. Käytännössä tämä tarkoittaisi:
1. koulutukseen panostamista ala-asteelta yliopistotasolle ja sen sisällön painottamista tieteellisen tiedon ja teknisen osaamisen lisäämiseen, ennen kaikkea tieteellisen lukutaidon kehittämiseen jo peruskoulussa
2. evidence-based policyn peräänkuuluttamista aina kun mahdollista julkisessa päätöksenteossa

2. Tietyt konkreettiset ja kohtuullisen maltilliset liberaalit linjaukset, esim. kannabis ja psilosybiini-sienet lailliseksi. Näiden sienten kohdalla on varsinkin helppo vetää analogia waretus-asiaan; sienet kasvavat itsestään luonnossa ja muuttuvat laittomiksi huumausaineiksi kun joku ne poimii. Sitten muita vastaavia tavoitteita voisi olla esimerkiksi sukupuolineutraali avioliitto ja pienten yritysten toimintaa haittaavien kansalaisten holhoamiseen tähtäävien sääntöjen poisto: esim. yökerhojen aukioloaikojen ja alkoholin anniskeluaikojen vapauttaminen klo neljästä mielivaltaisiin aikoihin.

3. Kunnallisvaalitasolla yhtenä vapaus-teemaan sopivana tavoitteena voisi olla kaupunkitilojen käyttö: enemmän kaupunkilaisille vapautta käyttää kaupunkitilaa ruohonjuuritason kulttuuri- ja harrastustoimintaan ja yleishyödylliseen ja yhteisölliseen toimintaan, vähentäen tässäkin asiassa turhia kieltoja ja byrokratiaa ja ehkä myös suuryhtiöiden kontrollia.

4. Kaiken lisäksi piraattipuolue voisi korostaa olevansa koko kansan puolue pitkällä tähtäimellä ja kunnioittavansa ihmisoikeuksia. Tämä voisi tarkoittaa tilanteesta riippuen joko oikeistolaista tai vasemmistolaista talouspolitiikkaa, kunhan päätökset tehdään parhaan tiedon perusteella (katso Joelin lainaus) tähtäimenä koko kansan etu pitkällä tähtäimellä. Käytännössä tämä siis tarkoittaisi vain sitä, ettei kukaan esiinny esimerkiksi pelkästään rikkaan väestön etujen ajajana.

Jos uudet linjaukset karsivat ehdokkaita, ei se välttämättä ole huono, koska näissä vaaleissa oli aika paljon ja liian sekalaisia ehdokkaita.