Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
speedy # Posted on 22.4.2011 at 19.59
Profiilikuva käyttäjästä speedy

misc kirjoitti:
Quote:
Minusta on hieman surullista havaita miten vähän uskoa osalla piraateista näyttää olevan siihen, että piracoren asiat voisivat olla Oikeasti Tärkeitä Asioita myös suuren yleisön silmissä. Työhän on vasta alussa, kolmessa vuodessa ei politiikassa saada ihmeitä aikaan. Vihreilläkin meni parikymmentä vuotta ennenkuin sen ajamat asiat alkoivat mennä läpi valtavirrassa. Ei kannata vielä heittää pyyhettä kehään.

Korostaisin vielä että meillä on moraalinen velvollisuus ajaa nimenomaan piracoren asioita, koska a) ne ovat Oikeasti Tärkeitä ja koska b) kukaan muu ei niitä Suomessa aja. Jos piracore ei ole Piraattipuolueen ohjelman kärjessä niin mikä sitten? Tietysti voidaan ajaa muitakin asioita jos konsensus löytyy, mutta jos piracore ei ole se keihäänkärki jolla mennään niin koko puolue menettää identiteettinsä.

Eihän puolueohjelman laajennuksessa ole tarkoitus unohtaa piracoren asioita. Kuten aikaisemmista perusteluista on käynyt ilmi, puolueen uskottavuutta vahvistaisi kokonaisempi puolueohjelma. Ilman sitä ei eduskuntaan ole pääsyä, koska riippumatta siitä, pitävätkö äänestäjät puolueen ajamia pääasioita tärkeinä, heidän täytyy voida luottaa siihen, että puolueella on jokin yhtenäinen kanta kaikkiin politiikkaan liittyviin kysymyksiin. Mitä tapahtuisi, jos PP olisi suurin puolue eduskunnassa? Ei silloin olisi mahdollista äänestää tyhjää 99% asioista. Jos tavoittelee muutamaa paikkaa, ei saa yhtäkään, mutta jos tavoittelee suurimman puolueen asemaa, saattaa olla mahdollisuuksia saada yksi tai kaksi kansanedustajaa läpi. On siis syytä ottaa mallia suuremmista puolueista.

Joka ikistä jäsentä tämän ohjelman ei tarvitsisi miellyttää, koska he pitäisivät piracorea sen verran tärkeänä, että pystyisivät sulattamaan myös oman suuntaumuksensa vastaiset sivutavoitteet ohjelmassa. Pääasiallisena tavoitteinaan puolue ajaisi edelleen piracoren asioita.

Mielestäni Vihreistä ei kannata ottaa esimerkkiä – mitä nopeammin asian saa ajettua läpi, sen parempi.