Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
Spif # Posted on 22.4.2011 at 22.19
Profiilikuva käyttäjästä Spif

Vastaan lähinnä Kaj:n viestiin kun ei huvita kaikkia aiempia selata. Varmaan toistan jonkun muun sanomisia jo tässä vaiheessa ketjua…

Piratpartietilla ei ole yhtään sen parempia kykyjä nostaa piraattiasioita mediaan kuin Suomenkaan Piraattipuolueella.

Piratpartiet menestyi Europarlamenttivaaleissa lähinnä Piratebay-oikeudenkäyntien ansiosta. Oikeudenkäynnit olivat merkittävästi esillä mediassa juuri vaalien alla. Uskon että oikeudenkäynnit olisivat olleet esillä ihan yhtä lailla vaikka Piratpartietia ei olisi ikinä perustettukaan. Piratpartiet sai kuitenkin hyödynnettyä tehokkaasti Piratebayn medianäkyvyyttä omassa kampanjassaan.

Ruotsin parlamenttivaalien aikaan media ei ollut lainkaan kiinnostunut piraattiaatteeseen kuuluvista asioista ja näkyvyys jäi saamatta. On ihan selvää, että ihmisten äänestyskäyttäytymiseen ei juurikaan vaikuta yli vuoden vanhat uutisoinnit.

Europarlamentti ei todellakaan ole vähemmän merkityksellinen elin EU-maiden lainsäädännön kannalta, kuin jäsenmaiden omat parlamentit. En oikein usko että Piratpartietia olisi äänestetty Europarlamenttivaaleissa vain siksi, että ne ovat jonkinlaiset pilipalivaalit.

Saksan piraattipuolue on ollut mukana Europarlamenttivaaleissa ja Saksan parlamenttivaaleissa. Heillä on käsittääkseni hyvinkin laaja ohjelma jossa on kantoja vähän joka asiaan. Ei ole tullut paikkoja missään parlamentissa, eli ei oikein vakuuta tuollainen taktiikka.

Jos äänestäjä ei ole kiinnostunut piraattiaatteesta, valitsee hän Piraattipuolueen sijaan jonkin muun kuin puolueen riippumatta puolueohjelman muusta sisällöstä. Tästä kai on jotkut keksineet että nimikin pitäisi vaihtaa? Sitten mentäisiin jo aika radikaaleihin toimiin yksien vaalien vuoksi. Helpommalla pääsisi jos perustaisi kokonaan uuden puolueen ja lähtisi tyhjältä pöydältä liikkeelle. Tai ehkä piraattiaatteesta vähät välittävät voisivat tutustua muiden puolueiden tarjontaan, eikä ehdotella Piraattipuolueelle täysremonttia?