Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 27.4.2011 at 1.05
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

Kaj Sotala kirjoitti:
Quote:Niille joiden mielestä piracorea ei ole osoitettu riittämättömäksi, tai joiden mielestä nykyinen vaalitulos johtuu vain tuntemattomuudesta…

Yksi sana: Ruotsi.

Asiat ovat olleet Ruotsin Piraattipuolueella suunnilleen niin hyvin kuin on ylipäätään mahdollista. Karismaattinen puheenjohtaja, kulttuuri jossa kansalaisoikeuksien suojaaminen on pitkään ollut tärkeää, Suomeakin varhaisempi laajakaistakehitys, useita kohua nostattavia lakeja läpiajanut hallitus, kyky nostaa ne lait koko kansan tietoisuuteen paljon tehokkaammin kuin mihin Suomen Piraattipuolue on pystynyt, listavaalitapa jossa äänestetään ensisijaisesti puoluetta ja äänestäjä tietää paljon paremmin mitä on saamassa, poliittinen tilanne jossa on paljon selkeämmin voinut luvata keskittyvänsä ensisijaisesti piracoreen ja jättävänsä kaiken muun kauppatavaraksi, jne, jne. Jos minkään maan Piraattipuolueen olisi mahdollista saada suurmenestystä, sen pitäisi olla Piratpartietin.

Ja mitä tapahtui? Eurovaaleissa puolue saikin valtaisaa menestystä. Niin valtaisaa, ettei kukaan voi väittää etteikö koko kansa tuntisi puoluetta. Mutta kun tuli aika äänestää parlamenttivaaleissa, puolue menestyi surkeasti. Ääniä ei tullut juuri sen enempää kuin puolueen ensimmäisissä vaaleissa, juuri sen perustamisen jälkeen. Kun kyse oli siitä edustajien saamisesta maan varsinaiseen päättävään elimeen, piracore ei enää riittänytkään juuri mihinkään. Piraatteja saattoi kyllä protestina äänestää etäiseltä tuntuvaan EU-parlamenttiin, mutta ei johonkin ”oikeaan”.

Kun kuulin Piratpartietin vaalimenestyksestä, vakuutuin siitä ettei Suomenkaan Piraattipuolue tulisi saamaan edustajia läpi. Olin oikeassa.
Tämä kertoo kyllä hyvin sen, että piraattiliike onnistuu parhaiten parlamentaarisella rintamalla kun mediassa on vaalien aikoihin piraatteja kiinnostavaa uutisointia. Sellaisen kautta on mahdollista saada massat äänestämään piraattipuoluetta. Näissä vaaleissa meillä ei ollut käytännössä minkäänlaista vetoapua wanhalta medialta, joten menestys jäi saavuttamatta.

Mutta itse en kyllä yhtään pidä itsestäänselvänä sitä, että nuoleskelemalla äänestäjiä ohjelman laajentamisen kautta voisimme saavuttaa yhtään enemmän vaikutusvaltaa. Mitä laajempi ohjelma, sitä vähemmän resursseja käytettävissä piratismin edistämiseen. Katsokaa vaan tätäkin ketjua, paljon mielipiteitä ja asiaa, mutta vain hyvin vähän ideoita, miten puolue saadaan edistämään tehokkaimmin piraattiaatetta.

Jos ihmisillä ei oikeasti ole mitään selkeää strategiaa siitä, miten piratismia edistetään parhaiten puolueen kautta, niin ehkä puolue kannattaa lakkauttaa ja alkaa toimia muita kanavia hyväksikäyttäen?