Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
tarmoleinonen # Posted on 29.4.2011 at 13.52
Profiilikuva käyttäjästä tarmoleinonen

Jonii kirjoitti:
Quote:Itse olen ollut kohtuullisen pitkään Piraateissa mukana, ja vaikka olenkin melkoisen arvoliberaali ja talousliberalismiinkin vahvasti kallellaan, vastustan yritystä sisällyttää uusia asioita Piraattien ohjelmaan.

Joo, meillä on ihan sopivan iso siipi, jonka mielestä vaalien voittaminen ja sen kautta valtaan pääsy ovat populistisia tavoitteita. Nämä ihmiset eivät ole vielä huomanneet, että politiikka ei ole heidän juttunsa vaan filosofia. Jotenkin on ollut surkuhupaista huomata, että jonkun kansanedustajaehdokkaana olleen mielestä kansan edustajana toimiminen olisi ollut mielistelyä.

Olisiko luuseriuden kova ydin oikea termi? Ks. http://www.tuloerot.fi/allekirjoittaneet.php

Tuossa ja äänestystuloksessa pisti silmään, että puolueen menestyksen pullonkaula, Uudenmaan vaalipiiri on romu ja vihjeetön. Se tarvitsee jotain: täysremontin, uudelleen perustamisen tai sille pitää perustaa kilpaileva piirijärjestö. Tuo viimeinen olisi darwinistinen vaihtoehto, jota nykyinen piirijärjestö tuskin ilkeää vastustaa, koska ehdotus olisi kuin heidän suustaan. Sen jälkeen kun jompikumpi kilpailevista piirijärjestöistä jäisi toisen jalkoihin niin voitaisiin todeta: ”Olisiko jo aika lopettaa hössötys äänimääräeroista?”

Quote:erityisesti tietotekniikkaorientoituneita nuoria kiinnostavia asioita.

Näitä on 100 000 Suomessa eli näiden äänillä ei ikinä saada mitään aikaiseksi.

Quote:Puolueen kova ydin ja olemassaolon oikeutus tuli nimenomaan informaation kädettömästä käsittelystä.

Kyllä, ja yksittäisenä teemana se oli yhtä kiinnostava kuin punaisia päin kävelyn rangaistavuuden poistaminen, kertoivat äänestäjät.

Kertauksena miten puolueet toimivat. Niillä on todellakin core eli jokin ydinasia. Kokoomuksella EK, Keskustalla MTK, AY-vasemmistolla SAK ja RKPeellä ruotsin kieli. Nuo asiat ovat puolueiden prioriteeteissa ykkösenä ja niillä ei todellakaan päästä eduskuntaan RKPeetä ja kridejä lukuunottamatta.

Piraattipuolueella on piracore, mutta muilla ryhmittymillä se tulee vasta korkeintaan kolmannella prioriteettitasolla. Esimerkiksi Liberaalit ry:n ytimessä on äärioikeistolaisuus, toisena oikeistoliberaalius ja vasta kolmantena piraattiasiat.

Tuo yksinkertainen malli selittää, mistä ideologiset törmäykset tulevat ja ketkä ovat piraatteja ja ketkä eivät. Eli jos piraattiagendan sijasta ensimmäisellä prioriteetilla onkin jokin filosofia tai äärioikeistolaisuus niin kyseinen henkilö ei ole piraatti. Piraatille vasemmisto-oikeisto/konservatiivi-liberaali-akseli on vain työkalu, jolla hankitaan sitä tarvittavaa valtaa piraattiagendan ajamiseen.

Tietoyhteiskuntapuolue hajosi, koska sinne tuli äärioikeistolaisia kukkakypäriä, joille se äärioikeistolaisuus oli tärkeämpi juttu kuin tietoyhteiskuntapuolue.

Quote:Mitenkään haluamatta kenenkään eroa, jos tuo suunta kiinnostaa, olisi luontevampaa mennä noihin puolueisiin ajamaan piraattiasioita kuin yrittää ajaa vasemmistovihreiden politiikkaa Piraattipuolueessa.

80% liberaalien äänestäjistä on keskellä tai vasemmalla. Piraattipuolueessa ilmeisesti darwinismille on tilaa eli keskusta-vasemmistohan sai vastaosan äänistä. Se on niin perin, että jos joku on jäänyt alakynteen niin se on kyvytön oikeistosiipi, joka on tyhjä tynnyri. Kunnallisvaaleihin saakka asioista päättävät käytännössä Pirkanmaa ja Helsinki. Uudellamaalla ei käytännössä ole äänioikeutta. Tarvittaessa erottaminen tehdään siis oikeistolaisesti, vaalipiirioikaistujen näyttöjen perusteella.

Mitä ihmeen oikeistolaista/talousliberaalia politiikkaa sellainen on, jossa ne, jotka eivät pärjää, tarjoavat neuvojaan?

Quote:Isoin ongelma PiPun uskottavuudelle minun nähdäkseni

Ketä kiinnostaa? Vaalipalautetta kysyessäni painotin erityisesti, ettei minua kiinnosta puolueen jäsenten tai vannoutuneiden piraattien näkemykset, koska ne ovat … vinoutuneita ja samantapaista sisäänlämpiävää fiktiota kuin Halilla tai whiicillä. Piraatit myös toistelevat usein kilpailevien propagandaa ymmärtämättä mitä sanovat tai täysiä perättömyyksiä: Varsinais-Suomessa itketään, ettei saatu media-aikaa. Media aikaa saatiin 3-5 kansanedustajan verran ja se oli todella positiivista huomiota verrattuna esimerkiksi kridejen saamaan huomioon. Kriittinen, omaehtoinen ajattelu puuttuu monelta piraatilta, vaikka he luulevat ihan päinvastaista.

Riippumattomat mainitsivat muiden äänestämisen syyksi mm. ”yhden asian puolue”.

Quote:On helpompi poimia vasemmistoliiton jo 90-luvun alussa keksimä idea perustulosta

Alunperin republikaani Milton Friedman ja Kokoomus esitti sitä ensimmäisen kerran Suomessa.

Quote:Yksittäinen fiksu kanta johonkin niin merkityksettömään kuin maahanmuutto sai Persuille liki 20% kannatuksen.

En tiedä, tarvitseeko Pipu lisää ihmisiä, jotka eivät seuraa politiikkaa tai tiedä siitä perusasioita. Persut lopettivat maahanmuutosta puhumisen viime vuoden syksyllä.

Persujen coreideologiahan on päästä valtaan hinnalla millä hyvänsä ja sen päällä on muutaman kuukauden välein galluppien mukaan vaihtuva teema.

Pirkanmaalla ei ole keskusteltu turhia puolueen suunnasta, koska siihen ei ole tunnettu olevan tarvetta. Keskustelu lähti liikkeelle ilmeisesti niistä vaalipiireistä, jotka solmivat epäonnistuneen vaaliliiton Liberaalit ry:n kanssa. Vaaliliitto on mm. silloin epäonnistunut, kun se muuttaa ideologisesti jompaakumpaa vaaliliittolaisista. On tietysti ihan mahdollista, että kukkahattujärkeilyllä solmitut vaaliliitot tappavat tappavat pari piirijärjestöä tai koko puolueen. Erityisesti, jos Uusimaa jatkaa kyvyttömällä linjallaan.

Darwinistisiä terveisiä: Ei tästä tule mitään, jos luuserit päättävät puolueen taktiikasta.