Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
unknown # Posted on 3.5.2011 at 23.42
Profiilikuva käyttäjästä unknown

Jonii kirjoitti:
Quote:Jos tuo 100 000:n kohdeyleisö ei riitä, puolue kannattaa haudata mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Ei tule turhaan heitettyä hukkaan vapaaehtoisten työtaakkaa ja rahoja.

[quote]Piraatille vasemmisto-oikeisto/konservatiivi-liberaali-akseli on vain työkalu, jolla hankitaan sitä tarvittavaa valtaa piraattiagendan ajamiseen.

Niin, hyvä huomio, mutta mitenkäs ajattelit käyttää näitä työkaluja rikkomatta puoluetta?[/quote]

Valitsemalla puolueohjelmaan lisättävät asiat yhteisen konsensuksen kanssa, esimerkiksi pakkoruotsin poistolle on erittäin vahva konsensus ja sen mukaan ottaminen ei aiheuttaisi juurikaan yhtään puolueen pirstaloitumista. Useat arvoliberaalit agendat eivät tosiaan ole vihervasemmistollekaan vieraita, mutta puolueohjelmaan niitä ei silti olla uskallettu ottaa. Tässä on tosiaan iso ero sille, että ”2/3 kannattaa asiaa X”.

Minusta uusien agendojen lisääminen listalle ei tarkoita suoraan näiden asioiden saavan yhtä paljon resursseja kuin piraattien ydinasioiden ja olenkin sitä mieltä, että meidän tulee edelleen pitäytyä pääosin niissä. Minusta riittäisikin, että nämä uudet asiat kirjattaisiin puolueohjelmaan ja niiden kohdalla voisi painottaa toimintaa lähinnä reagointiin. Uusien aiheiden mukaanottaminen tosin tarkoittaisi myös sitä, että meidät kutsuttaisiin useampiinkin vähemmistöpaneeleihin ja pääsisimme kertomaan piracoresta myös näissä tilaisuuksissa.

Minusta perustulo on edelleen tarpeeksi mullistava muutos ainoaksi talouspoliittiseksi linjaksi ja aion itsekin tutustua siihen tarkemmin. Jos johonkin muuhun talousasiaan olisi pakko koskea, niin ehkä sitten kokeilla ajaa PK-yrittäjien oikeuksia suuryritysten oligopoleja vastaan. Tämä voisi olla varsin hyvä strateginen veto Suomen suurinta puoluetta vastaan – heillä on löyhempää kannatusta mistä ottaa. Uskoisin tosin, että jos perustuloakin lähdetään yhtään tarkemmin määrittelemään, niin siitä syntyy puolueessamme melkoinen kahtiajakautuminen.

Perustulosta voisi melkein tehdä oman ketjunsa ja kerätä esimerkiksi perusteita kannattamansa summan suuruudelle ja pitäisikö siihen sisältyä asumistuki vai tulisiko se jättää erilleen. Uskon, että tämänkin pohtiminen tulee jakamaan rivejämme isosti, mutta katsotaan mitä tapahtuu – ehkä puolueemme tosiaan pystyisi keskustelemaan uusista ideoista pragmaattisemmin kuin vanhat puolueet.

Yhteenvetona olen vahvasti sitä mieltä, että meidän tulee todellakin kasvattaa puolueohjelmaamme saadaksemme laajempaa äänestyspohjaa ja ~kaikkien näiden tulisi olla nimenomaan arvoliberaaleja, yksilönvapauksiin liittyviä agendoja. Olemme äänestyskoneiden perusteella Suomen ylivoimaisesti arvoliberaalein puolue ja minusta tämä puolueen erityinen ominaisuus tulisi käyttää ehdottomasti hyväksemme. Se on jotain mitä muilla puolueilla ei ole, ja meillä on erinomainen tilaisuus täyttää tämä poliittinen tyhjiö vapaudenjanoisille äänestäjille. Heitä onkin jo paljon enemmän kuin vain piracoresta kiinnostuneita.

Piracoresta sen verran, että mielestäni voisimme pehmentää tekijänoikeuden suoja-aikaa tasan 15 vuoteen nykyisen 5-10v hakuammunnan sijasta. Olen kuullut argumenttia, että esimerkiksi Vihreät Nuoret ovat ottaneet 20v omaksi ajakseen, mutta kuten jo aikaisemminkin sanoin, asiasta puhuminen tai sen jättäminen nuorisojärjestölle on aivan eri asia kuin sen ottaminen puolueohjelmaan. Nykyinen, mahdollinen 5v suoja-aika olisi vaivaiset 10% nykyisestä esittäjän suoja-ajasta ja se tuntuu minustakin hörhöltä joten voin vain kuvitella mitä taiteilijoiden päässä liikkuu. Olemme tehneet hienon keskustelunavauksen ja nyt olisi aika hiukan joustaa tässä mielestäni kaikkein radikaalimmassa vaatimuksessamme.