Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
Malitsu # Posted on 6.6.2011 at 13.08
Profiilikuva käyttäjästä Malitsu

Huh. Aikansa se kesti, mutta sain vihdoinkin luettua ketjun kokonaan läpi. Komppaan Kajta täysillä. Hienoa, että ehdotus ei jäänyt yksinäiseksi huudoksi avaruuteen. Pääosa vastauksista on vieläpä erinomaisen tasokkaita, ja on hienoa nähdä, miten fiksuja ihmisiä meillä on mukana. Juuri tämän takia uskon, että piraatit ovat ihan oikeasti varteenotettava puolue.

Kirjoitinkin aiheesta jo pienen blogauksen. Tähän voisin kertoa olevani sitä mieltä, että…
– ilman laajennuksia meillä ei ole realistisia mahdollisuuksia päästä valtaan.
– piraattiaate pohjautuu hakkerietiikkaan, vapaan kulttuurin liikkeeseen ja eettisen liberalismin perinteeseen sellaisena kuin se ilmeni esimerkiksi Yhdysvaltain perustajien ihanteissa. Näistä perinteistä todennäköisesti nousee helposti kannatettavia ideoita. Punaisena lankana niissä kulkee uudenlainen, vapaiden yksilöiden muodostama yhteisöllisyys.
– puolueohjelmassa ei kuitenkaan tulisi höpistä epämääräisistä käsitteistä kuten valtapuolueet tekevät, vaan listata konkreettisesti tavoiteltavia muutoksia, joilla on nykyiselläänkin piraattien parissa vankka kannatus ja joiden puolesta siis joka tapauksessa päätyisimme eduskunnassa äänestämään. Esimerkiksi perustulo tai valtion ja kirkon erottaminen.
– myös verotuksen tapaisista agendaan sinänsä kuulumattomista asioista olisi syytä pystyä sanomaan jotain maltillista muttei liian yksityiskohtaista. Tämän tehtävä on ainoastaan luvata äänestäjälle, ettemme ala valtaan päästyämme yhtäkkiä romuttaa koko yhteiskuntajärjestystä. Tällä hetkellä ääriainesten pelko on suurin yksittäinen äänestäjiä karkottava tekijä. (Sinänsä talouspolitiikassa olisi todellakin tilaa tutkimustuloksiin ja muissa maissa saatuihin käytännön vaikutuksiin perustuville pitkän aikavälin linjauksille tunnepohjaisten vasen-oikea-lätinöiden sijaan. Energiapolitiikasta nyt puhumattakaan.)
– laajennukset tulisi selkeästi erottaa kakkostavotteiksi. Ne ovat asioita, joita kannatamme, mutta politiikassa voi kunnolla panostaa vain määrään x asioita. Tärkeysjärjestys on rehellistä tehdä selväksi äänestäjille ja tulevaisuuden varalta myös itsellemme (vrt.vihreiden alennustila).