Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 19.4.2011 at 6.51
Profiilikuva käyttäjästä olavi

Kannatan Kaj Sotalan hyvin perusteltua ehdotusta täysin. Kyse on jo äänestäjän kuluttajansuojasta: kun kerran piraatit ovat arvoliberaaleja, se on jollakin tapaa kerrottava myös äänestäjille.

Ehdotan, että arvoliberalismin kaltaista ideologiaa ei oteta dogmiksi puolueohjelmaan. Sen sijaan arvot voidaan ilmaista: Lähtökohtaisesti ihmisen on voitava elää kuten haluaa, kunhan siitä ei ole haittaa muille. Hyödytön tai yksityisyyttä rikkova kansalaisten valvonta on lopetettava.

Sokeaan idealismiin ei kannata sortua. Kannabis on syytä pitää pois puolueohjelmasta, ehdokkaiden on saatava vastustaa kannabiksen laillistamista kansanterveydellisistä syistä. Jos äänestäjän kuluttajansuojan kannalta asia halutaan ottaa puolueohjelmaan, voisimme kopioida tässä maltillista Soininvaaraa:
Quote:Huumeiden käytön rangaistavuus tulee poistaa kuten useimmat Euroopan maat ovat tehneet ja kohdistaa rangaistavuus myyntiin, maahantuontiin ja suurten erien hallussapitoon.

Huumerikoksissa tulee tehdä ero mietoihin ja vahvoihin huumeisiin ja antaa vahvojen huumeiden myynnistä selvästi kovemmat rangaistukset kuin mietojen huumeiden kaupasta.

Opiaattikorvaushoitoihin tulee suhtautua liberaalisti muun yhteiskunnan suojelemiseksi huumerikoksilta.