Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
AirZero # Posted on 19.4.2011 at 11.56
Profiilikuva käyttäjästä AirZero

Maree kirjoitti:

Quote:
Ei. Ei kannata, täältä lähtee mahdollisesti ääni ja jäsenyys pois seuraavista vaaleista jos virallisesti ruvetaan hörhöpuolueeksi eli pakotetaan kaikki ehdokaat huumeiden ja prostituution vapauttamiseen.

Miksei tällainen pikkasen varovainen ja pikkasen arvokonservatiivi saa äänestää omaa ehdokastaan ilman että puoluekuri tulee väliin? :(

Itsekään en lähtökohtaisesti kannata huumeiden laillistamista, ja yksilönvapaudet ovat mielestäni erittäin huono peruste laillistamiselle. Ainoa itselleni kelpaava peruste on se, että se on taloudellisesti kannattavaa ja siitä ei aiheudu merkittävää terveydellistä haittaa, josta seuraa se, että se on hyödyllistä koko yhteiskunnalle. Jos yksilönvapauksien ajatus viedään tappiinsa, niin valtio pistetään pakettiin ja kaikki saavat tehdä mitä haluavat. Toki useat näkevät valtiolla roolin vain yksilönvapauksien turvaajana, mutta mielestäni valtion toiminnan rooli kuitenkin on laajempi, ja kannatan ehdottomasti hyvinvointiyhteiskuntaa, jossa valtiolla on roolinsa hyvinvoinnin turvaamisessa.

Se, että valtio pystyy turvaamaan sekä kansalaisten hyvinvoinnin, että laskemaan haitallisten päihteiden käytön minimiin ja saamaan hyvinvointiyhteiskunnan siihen käyttämät resurssit mahdollisimman pieniksi saa mielestäni pohjata myös nykyisenkaltaiseen huume- ja alkoholipolitiikkaan.

Mutta kuten todettua, tässä perustelussa rahalliset ja terveydelliset syyt voivat myös ajaa kannabiksen suhteen toiseen suuntaan. Lähinnä tässä olikin pointtina se, että mielestäni arvoliberaalit ratkaisut eivät aina VÄLTTÄMÄTTÄ ole parhaita yhteiskunnan hyvinvoinnin ja kehityksen kannalta, ja enemmän kuin liberaaleihin aatteisiin puolueemme nojaa mielestäni järkiperusteiseen, ei aatteelliseen, päätöksentekoon.

Tässä mielessä myöskin yhteisen arvopohjan ylöskirjaaminen on vaikeaa, jollei se sitten ole vain ”Hyvin perusteltuja järkipäätöksiä.”

Mielestäni myös kannanotot, jotka mahdollisimman moni ehdokas on allekirjoittanut toimivat varsin hyvin, ja niitä pystyy haluttaessa myös tuomaan esiin kampanjoinnissa aina vaalijulisteita myöten. Jatkossa niiden määrää tulisi toki lisätä ainakin kymmenkuntaan.