Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
Kaj Sotala # Posted on 19.4.2011 at 13.56
Profiilikuva käyttäjästä Kaj Sotala

Piraattipuolueen Facebook-yhteisöstä:

(52 ”tykkään”-klikkausta)

Ukko-Pekka Itäpelto: Kannatetaan!

Aapo Kurko: se vois tuoda kyl yhteneväisyyttä, mutta samalla saattaisi karkottaa osaa äänestäjistä muualle.. mene ja tiedä. itse kannatan.

Joel Kortesaari: Kannatetaan.

Tapio Mäkinen: Kannatan

Juha-Matti ’Junnu’ Lehtola: Näissä vaaleissa ei arvoliberaalit pärjännyt, päinvastoin.

Patrik Hirvinen: Se voi myös tuoda äänestäjiä.
Junnu: Nimeä arvoliberaali puolue, joka menetti ääniä.

Päivikki Karhula: Sananvapaus kaikille on se arvoliberaalius, joka on vaarassa.

Antti Kahilakoski: Kannatan.

Ana Tukotus: kannatan, puolue tarvitsee myös yhtenäisemmän suunnan, jotta se voi todella haastaa ns. normaaleja nuoria äänestämään itseään, eikä 3-4 suurta vain…

Eetu Hytönen: Jees hyvästi vaan sitten :D

Antti Hartikainen: Ehdottoman kannatettavaa!

Hanna Halonen: Kannatan.

Harri Kivistö: Pidän arvoliberaalia suuntausta kannattavana, mutta konsepti on määriteltävä tarkemmin ja tietyllä varovaisuudella. Monet yhdistävät arvoliberaaliuteen asioita, jotka eivät todellisuudessa määrity liberaali-konservatiivi-akselilla (esim. maahanmuutto). Ehkä pitäisi puhua amerikkalaiseen tyyliin progressivismista ja luoda uusi konsepti aitojen arvoliberaalien ajatusten pohjalta.

Jaro Larnos: Kuten jo eräässä aikaisemmassa keskusteluketjussa totesin, ei mun mielestäni ole mitään järkeä mennä muuttamaan puolueohjelmaa yhtään tämän laajemmaksi. Pysytään tarkalleen siinä mitä osataan, niin ei ainakaan mennä tekemään virheitä.

Michael Halila: Kannatan. En myöskään muuten tajua miten maahanmuutto muka ei määrity konservatiivi-liberalismi -akselille. Parempaa esimerkkiä liberalismin ja konservatismin vastakkainasettelusta kuin kansalaisten tasapuolinen kohtelu versus rasismi on vaikea löytää.

Arto Lampila: Kivistö puhuu jälleen kerran viisaita

Elmeri Ahti: Jossittelevaa arvoliberalismia on jo Vasemmistoliitto ja Vihreät täynnä, ja se on nakertanut näiden kannatusta. Suomen poliitiikkaan onkin jäänyt solisiaaliliberarismin kokoinen aukko Nuorsuomalaisten/Edistyspuolueen/Liberaalisen kansanpuolueenNuorsuomalaisten jälkeen. Aatesuunnasta lisää tästä linkistä:

Elmeri Ahti: Sosiaaliberaali aate kannattaa sananvapautta, korostaa yksilön oikeuksia ja silti kannattaen tasa-arvoista kohtelua – Kuulostaako tutulta? Kaiken lisäksi aate ei ole syntynyt nyt tietoyhteiskunnan kynnyksella, vaan jo 1800-luvun lopulla – itseasiassa aatteena se on vanhempi kuin sosiaalidemokratia.

Elmeri Ahti: Tänne ei saa linkkiä, mutta Piraatit varmaan osaavat etsiä Wikipediasta hyvän artikkelin sosiaaliliberalismistä.

Tommi Vainikainen: Kannatan luonnonsuojelua, mutta en äänestä Vihreitä. Kannatan sananvapautta, mutta…

Jari Kääpä: Pitäisikin olla puolue, joka ei jossittele *vink vink*

Ahto Apajalahti: Itse en haluaisi piraattien sitoutuvan mihinkään ”ismiin”, koska ne ovat pohjimmiltaan uskomuksia, jotka vievät politiikan suuntaa järjenkäytöstä massaideologioihin. Mielestäni piraatit ovat jo profiloituneet, ja voivat jatkossakin profiloitua vapaamielisiksi ilman puolueohjelman laajentamista, jossa näen vaaroja. Vaarat liittyvät etenkin piraattiasioiden jäämiseen taka-alalle ja sisäisten riitojen kasvuun.

Jouni Partanen: Hikipediasta muuten löytyy hienot linkit suurimmasta vaalivoittajasta Perssuomalaisista ja puolueen puh.johtajasta Timo Soinista. Mun mielestä paremmat kuin Wikipediasta.

Sakari Lahti: Kannatan.

Eira Joutsijärvi: Hyvä piraatit, tästä on hyvä jatkaa.