Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
Shantar # Posted on 19.4.2011 at 15.09
Profiilikuva käyttäjästä Shantar

Kannatan ehdottomasti arvoliberaaliuden lisäämistä puolueen teemoihin. Jotkut ovat olleet huolissaan siitä, että liberaaliudella tarkoitetaan milloin mitäkin ja sanaa pitäisi siksi välttää. Koskeeko sama ongelma kuitenkaan tarkennettua arvoliberaaliutta yhtä voimakkaasti? Mieleen ei tule kauheasti tilanteita, jossa olisin nähnyt sille kummallisia tulkintamuotoja. Jonkinnäköinen kompakti yläotsikko ajettaville asioille kuitenkin tarvitaan. Jokin, jonka voisi lisätä vaaliteemat-tapaiselle sivulle uudeksi otsikoksi.

Keskustelussa esiintyi muitakin hyviä ideoita:
– tieteen ja teknologian edistyksen tukeminen (koulutus, tieteellisen lukutaidon kehittäminen jo peruskoulussa, evidence-based policyn peräänkuuluttaminen)
– sukupuolineutraali avioliitto (Esimerkiksi arvoliberaalius-otsikon alle yhtenä kohtana.)
– asepalveluksen tasa-arvoistaminen (Tämä kannattanee muotoilla siten, että asepalveluksen muotoa ei hakata kiveen. Peräänkuulutetaan sitä, että pidettiin palvelus muutoin samanlaisena tai ei, samojen sääntöjen olisi pädettävä eri sukupuolille. Ja mieluummin tosiaan ”eri” kuin ”molemmille” sukupuolille.)
– uskonnon ja valtion erottaminen toisistaan

Sen sijaan en kannata yhtenäistä talouslinjaa. Arvoliberaalius on ajatusmaailma, josta seuraa luontevasti piraattiteemat, mutten näe samanlaista yhteyttä talouspuolella. Talouskysymyksissä ehdokkaissa on myös ihan älyttömästi hajontaa. Kannan muodostaminen todennäköisesti aiheuttaisi enemmän ongelmia kuin ratkaisisi niitä. Moni piraatti minä mukaanlukien kannattaa myös prostituution vapauttamista ja bordellien laillistamista, mutta taas pelkään hajonnan olevan liian suuri, jotta ne kannattaisi lisätä virallisiksi teemoiksi. Tokihan voi muodostaa galluppia, jos epäilee toisin. Kannabiksen dekriminalisointi saattaisi sen sijaan kerätä enemmän kannatusta, tiedä häntä. Jos tällainen kanta otetaan, toivon hartaasti että sanamuoto todella puhuu kannabiksen, ei epämäärisesti huumeiden, dekriminalisoimisesta.

Muita kannatettavia esiintyneitä ideoita:
– ”Kysy piraateilta -tunti” kerran kuussa
– Irkissä on pohdittu mediatyöpajaa, jossa halukkaat pääsevät harjoittelemaan suullista ilmaisua
– Kunnallisvaaleihin teemaksi kaupunkitilojen käyttö ”enemmän kaupunkilaisille vapautta käyttää kaupunkitilaa ruohonjuuritason kulttuuri- ja harrastustoimintaan ja yleishyödylliseen ja yhteisölliseen toimintaan, vähentäen tässäkin asiassa turhia kieltoja ja byrokratiaa ja ehkä myös suuryhtiöiden kontrollia”