Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
jussiliukkonen # Posted on 19.4.2011 at 16.32
Profiilikuva käyttäjästä jussiliukkonen

Frey osuu mielestäni asian ytimeen. Yksittäisiä asioita tulee ja menee, ja niihin kaikkiin otetaan kantaa arvojen pohjalta, parhaan käytettävissä olevan tiedon mukaan. Näin ihminen toimii. Arvomaailman selkeä jäsentäminen ja sisäistäminen on hyvä ja kestävä lähtökohta. ”Piraattipuolue edustaa näitä arvoja: x, y, z” on selkeä viesti. Arvoista sitten johdetaan kannat yksittäisiin asioihin. Myös puolueen jäsenkanta voi peilata piraattiuttaan pohtimalla näihin arvoihin samaistumiskykyään.

Eräs arvo, joka nähdäkseni Piraattien eduskuntavaalikampanjasta puuttui, ja varmasti poissaolollaan vieraannutti joukon ihmisiä: Kokoomuksen virallinen keppihevonen, vastuu. Jos rummutetaan yksilön oikeutta sanoa tai tehdä mitä haluaa, niin vastapainoksi pitää myös vaatia kantamaan vastuu sanoistaan ja teoistaan. Muuten ihmisiä pelottaa.

Sanoista, päätöksistä ja teoista vastuun kantaminen äänestäjiä kohtaan on ollut valtapuolueiden akilleen kantapää, ja tätä eivät Piraatitkaan osanneet nyt hyödyntää.

Toisaalta erityisesti ikääntyvässä yhteiskunnassa on syytä muistaa, että kasvava määrä äänestäjiä on heikko-osaisempia – vanhuksia, eläkeläisiä, avun tarvitsijoita. Näiden ihmisten pitää kokea olevansa turvassa myös Piraattien arvomaailmassa. Sama pätee lapsiperheisiin, heidän täytyy kokea lapsiensa olevan turvassa. Yksilön vapaus on hieno asia, mutta kukaan ei oikeasti halua elää villissä lännessä.

Lisäksi rohkaisen lämpimästi lainaamaan persujen salaista asetta: kommunikointia. Asioiden pihvien kansankielelle avaamista. Tämä on mielestäni jopa lähtökohta ”julkishallinnon läpinäkyvyyden” ajamiskyvyn uskottavuudelle.

Äänestin Piraattia antaakseni signaalin, että täällä ajetaan tärkeitä asioita. Toivon, että puolue kypsyy seuraaviin eduskuntavaaleihin mennessä ”aikuisten uskottavaksi” ;)