Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 19.4.2011 at 18.28
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Shantar:Quote:Jotkut ovat olleet huolissaan siitä, että liberaaliudella tarkoitetaan milloin mitäkin ja sanaa pitäisi siksi välttää. Koskeeko sama ongelma kuitenkaan tarkennettua arvoliberaaliutta yhtä voimakkaasti?

”Liberaali” voi tarkoittaa arvoliberaalia, tai klassista liberaalia (libertaaria) joka on arvoliberalismin ja talousliberalismin yhdistelmä. Meidän ei tule ottaa puolueohjelmaan talousliberalismia (tai markkinaliberalismi, tai millä nimellä ikinä kutsummekaan sitä).

Arvoliberaali itsessään PITÄISI olla yksikäsitteinen, mutta valitettavasti sitäkin on eri käsityksiä. Vihervasemmisto on liittänyt talouskonservativismia osaksi arvoliberalismia, kuten myös kansainvälistä solidaarisuutta, ynnä muuta. Voimme toki sanoa, että vihervasemmisto on VÄÄRÄSSÄ, mutta olisi toki parempi käyttää terminologiaa, joka ei edellytä selityksiä siitä millaista määritelmää sanoillemme käytämme. Tämän takia puhuisin ennemin negatiivisesta ja positiivisesta vapauskäsitteestä (joskin mielummin kuvaavasti kuin termeihin takertuen, koska termit kuulostavat perin akateemisilta vaikka eivät kovin monimutkaisia olekaan).

Shantar:Quote:Moni piraatti minä mukaanlukien kannattaa myös prostituution vapauttamista ja bordellien laillistamista, mutta taas pelkään hajonnan olevan liian suuri, jotta ne kannattaisi lisätä virallisiksi teemoiksi.

Kyseessä ei tietenkään ole puhtaasti arvoliberaali asia, koska prostituutio on yrittäjyyttä ja kuuluu osittain talousliberalismiin. Niinikään vaikka sillä on selvä arvoliberaali sävy talousliberaalin sävyn lisäksi, asiaan liittyy omantunnon puolen lisäksi pragmaattinen puoli eli kuinka vapaaehtoista on bordelleissa työskentely (vaikka bordellien laillistamisessa ei toki ihmiskauppaa laillistetakaan, ainoastaan omatahtoisten prostituutiotyöntekijöiden käyttö.

Niinikään bordellien laillistamisen sijasta voisi olla mielekästä aloittaa pehmeästi ja esim. määritellä paritusta siten, että prostituutit voivat julkaista mainoksia palveluistaan alan lehdissä ilman, että lehdet syyllistyvät parittajan rooliin. Voitaisiin myös sallia asunnon vuokraaminen prostituutille ilman vuokralleantajan vastuuta siihen mitä talossa tehdään, kunhan vuokra on esim. kuukausiperusteista eikä provikkatyylistä välistä vetoa. Prostituutiota voi liberalisoida maltillisesti ja radikaalisti.

Shantar:Quote:Jos tällainen kanta otetaan, toivon hartaasti että sanamuoto todella puhuu kannabiksen, ei epämäärisesti huumeiden, dekriminalisoimisesta.

Minä en näe syydä dekriminalisoida juuri kannabista.
– Ensinnäkin, se antaa pössyttelijän leimaa eikä viittaa yleisesti liberaaliin asenteeseen.
– Toiseksi, se määrittä yhäkin sallittuja aineita mielivaltaisesti. Entä psilosybiinisienet? Entä LSD? Oikeat ongelmahuumeet ovat kuitenkin piristeitä (puriinialkaloidit, amfetamiini, jne.) tai lamaunnuttajia (alkoholi, barbiturantit, opiaatit).
– Pragmaattiselta kannalta käytön ja vähäisen hallussapidon dekriminalisaatio tulisi vähentämään ongelmia kaikkialla hoitoon hakeutumisen helpottuessa, ei pelkästään kannabiksen kohdalla. Toki huumevieroistusta osana perusterveydenhoitoa tulisi parantaa, jotta vieroituspaikkoja olisi enemmän. Vieroituksessa tulisi myös käyttää viimeisintä olemassaolevaa tietoa. Joillakin vaarattomilla psykedeeleillä, kuten LSD, voidaan käsittääkseni vieraannuttaa ihmisiä vaarallisten keskushermostollisten aineiden käytöstä.

Näitä kantoja voi miettiä rauhassa, koska kunnallisvaaleissa näillä ei ole merkitystä. Europarlamentti ja eduskuntavaaleihin voisi olla hyvä olla kantaa.

jussiliukkonen:Quote:Jos rummutetaan yksilön oikeutta sanoa tai tehdä mitä haluaa, niin vastapainoksi pitää myös vaatia kantamaan vastuu sanoistaan ja teoistaan. Muuten ihmisiä pelottaa.

Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Minä vihaan ainaista ”vastuu”-argumenttia sananvapaudesta. Se on sananvapauden vastustajan argumentti nro1. Heille, kun sananvapaus on yksinomaan ennakkosensuroimattomuutta, ”vastuu” on sitä, että joutuu oikeuteen siitä jälkikäteen. Piraattipuolue on sananvapausadressin allekirjoittaja, ja vaatii kansanryhmää vastaan kohdistetun panettelun ja solvauksen sekä jumalanpilkan laillistamista. Tämä tarkoittaa, että rikosoikeudellista vastuuta oltaisiin poistamassa – ainoastaan kasvojenmenetys jäisi.

Niinikään ”vastuu”-argumenttia käytetään hyvin usein perusteena vaatimukselle internetin anonymiteetin purkamiselle. ”Vastuu” on sananvapauskeskustelussa usein kiertotie ilmaista se, että ei tue ENNAKKOsensuuria, mutta haluaa silti rangaista ihmisiä sananvapauden käytöstä.