Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 19.4.2011 at 19.37
Profiilikuva käyttäjästä whiic

tiikki:Quote:Pystyykö piraattipuolue vetämään uuden talouspoliittisen linjauksen, joka ei ole vasemmisto-oikeisto -akselilla?

Itsensätyöllistäjien (artistit, pienyrittäjät), pätkätyöläisen, apurahaorjan yms. puolesta?

Helposti. Perustulo. Ratkaisu kaikkeen.

Tämän lisäksi se vieläpä keventää hallintobyrokratiaa ja vähentää kansalaisen mahdollisuutta kupata tukia lain hengen vastaisesti. Sitä tulee niin vasemmisto kuin oikeisto eli se on ainosti jotakin uutta ja parempaa, jota voi jokainen ennakkoluuloton tukea. Ainut kysymysmerkki on kuinka monta euroa. Siihen puolueen ei tule ottaa kantaa. Se tulee jättää budjettiriihen päätettäväksi ja jokainen ehdokas voi esitellä omia arvauksiaan, jos haluaa.

Voitaisiin myös tehdä oma perustulomalli, joka ei olisi välttämättä vesitetty samoin kuin Vihreiden perustulo. Kaikki tarveharkinta tuottaa ongelmaa, asuntolisä siirtyy automaattisesti vuokralleantajan lompakkoon, jne. Aina parempi heittää pari hunttia lisää kiinteään osuuteen, koska on aina naurettavaa, että kansalaisen täytyy todistaa valtiolle, että asumisesta aiheutuu kustannuksia. Tottakai siitä aiheutuu! Miksi sitä pitää todistella?

Perustulo todellakin ratkaisee todellakin pätkätyöläisten, yksityisyrittäjien, artistien ja apurahailijoiden ongelmia. Kaikki takuuvarman syrjimättömästi. Ikävä kyllä se on liian hyvä järjestelmä, jotta sovinnaisuuden orjat (Kok, Kesk, SDP, Pers)(nuorisojärjestönsä poikkeuksena) voisivat siihen taipua.

_____

Tekijänoikeuteen liittyviä laajennuksia agendaan:

Yksi kiinteästi tekijänoikeusaiheinen asia voitaisiin lisätä puolueohjelmaan.
http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/parodia-on-kielletty
ks. myös kommentit.

Eli se, että parodiaalla ei ole Suomessa samanlaista poikkeusta tekijänoikeuteen kuin useimmissa ulkomaissa.

Lisäksi moraalisista oikeuksista taideteosta / taiteilijaa halveeraava derivatiivinen teos (lue: PARODIA) tulee sallia, eli ”respektio-oikeus” alias ”integriteettioikeus” tulee purkaa. Parodian tulee olla sallittua aina, mielellään myös kaupallisena, sillä raja parodian kaupallisuudesta on aika häilyvä esim. jos parodiaa käytetään osana vaalikampanjaa.

Moraalisista oikeuksista tulee jättää voimaan oikeus tulla viitatuksi alkuperäisen teoksen tekijänä, eli ”isyys-oikeus”. (Tämä siis myös tekijänoikeuden umpeuduttua.)