Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
oakiim # Posted on 20.4.2011 at 1.54
Profiilikuva käyttäjästä oakiim

Erittäin hyvää tekstiä tosiaan Shakaalilla. Yksi lisäys tuli mieleen: nuorten syrjäytyneisyys ja mielenterveys ja koulukiusaus. Toivottavasti en yleistä liikaa, kun väitän näiden teemojen olevan piraattien potentiaalisilla kannattajilla keskimäärin lähempänä sydäntä kuin muilla. Syrjäytyneet, masentuneet ja koulukiusatut nuoret suuntautuvat usein vahvasti tietotekniikkaan vaikka toisaalta nörtteys ei onneksi näyttäisi olevan enää nykyään niin pahasti kiusaamista ja syrjintää aiheuttava asia. Tähän ongelmaan puuttumista voi myös helposti perustella rationaalisesti kaikkien edun mukaisena. Lilja Tammisellahan oli ainakin nuorten mielenterveys ja syrjintä yhtenä vaaliteemana ja ääniä tuli piraateista eniten.

Jokuhan tässä taisi jo puhua piraattiaatteen ja tietoyhteiskunnan puolustajien arvoihin ja poliittisiin mielipiteisiin tutustumisesta yleisemminkin ja puolueohjelman muokkaamisesta tähän sopivaksi siten, että mahdollisimman moni puolueen ensisijaista tavoitetta kannattava todella äänestäisi piraatteja. Ymmärrettävästi jokainen haluaa vaikuttaa äänellään mahdollisimman moneen asiaan oman näkemyksensä mukaisesti. Monista asioista ollaan yleensä valmiita tekemään kompromisseja, mutta ei arpomalla ja riskeeraamalla jossain asiassa juuri päinvastainen vaikutus kuin itse haluaisi. Tämän takia laaja puolueohjelma on suomalisessa demokratian toteutustavassa välttämätön!

Luulen, että löytyy myös monia, jotka heiluvat vihreiden ja piraattien rajamailla. Itsekin olen aatteiltani melko vihreä, mutta en voi äänestää vihreitä puolueena mm. tietoyhteiskuntaa jarruttavien ehdokkaiden (esim. Rastimo) takia ja ennen kaikkea koska vihreiden vihreys on mielestäni tunteisiin vetoavaa vähän epärealistista hömppää. Halutaan sekä saman tien fossiilisista eroon että luopua ydinvoimasta, mutta kuitekin luontoa pitäisi suojella samalla eikä esim. valjastaa sitä niin tehokkaasti kuin mahdollista bioenergian tuottoon ja kuitenkaan ei uskalleta tai osata esittää järkeviä suunnitelmia myöskään energiankulutuksen radikaalista vähentämisestä. En usko piraattipuolueen suositumpien ehdokkaiden häviävän toteutuvassa, realistisessa vihreydessä paljoa vihreiden eduskuntaryhmälle ja taas esim. arvoliberaaliudessa (suosituimmat) piraatit ovat ylivertaisia. Mielestäni tietynlaisen maltillisen ja realistisen vihreyden pitäisi seurata jo tuosta puhutusta tiedeperustaisesta päätöksenteosta ihan itsestään.