Vs:Millainen Piraattipuolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Millainen Piraattipuolue? Vs:Millainen Piraattipuolue?

Julkaisija Vastaukset
AirZero # Posted on 20.4.2011 at 6.01
Profiilikuva käyttäjästä AirZero

Voisiko lähtökohta puolueen kaikelle varsinaisen asian sivuuttavalle politiikalle olla se, että lähtökohtaisesti haluaisimme pitää lait ennallaan ja emme toivoisi uusia lakeja, jos niiden tarpeelle ei olisi esittää pitävää näyttöä, tai niitä ei esimerkiksi olisi testattu alueellisesti etukäteen tai perusteltua mitenkään? Myös vaatimus nykyisten tarpeettomien lakien vastustamisesta voisi olla paikallaan.

Myös hyvään lainsäädäntötapaan haluaisimme todennäköisesti puuttua. Pitäisikö lait säätää pienemmissä osissa vaikka pykälä kerrallaan, ettei aina menisi lapsi tai piraatti pesuveden mukana? Mitä muita tapoja olisi pyrkiä parempaan lainsäädäntökulttuuriin?

Lisäksi voisimme ajaa nykyisten lakien tarpeettoman monimutkaisuuden karsimista rankalla kädellä. Tästä nyt voisi heittää esimerkkinä sen perustulon, joka menee jopa ylitse, koska siinä tehdään kompromissi lainsäädännön yksinkertaistamiseksi, aina ei ole tarvetta näin radikaaleihin muutoksin esimerkiksi turhan byrokratian karsimiseksi, vaan ne ovat pikemminkin kosmeettisia.

Piraatit – Laiton puolue
Siinä olisi hassu slogan, joka valaisisi ehkä tätä lähestymistapaa lainsäädäntöön.